Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 1:1Baník vydřel se Slavií jen vyrovnání

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Kisel 0 : 1
52. Frejlach 1 : 1

OSTRAVA

Ostravský Baník mnohem nebezpečněji rejdil v šestnáctce soupeře, nakonec se ale v nedělním šlágru 2. kola fotbalové ligy se Slavií musel spokojit s tím, že ve druhé půli dokázal jen srovnat náskok hostů a urvat bod.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tomáš Frejlach, střelec vyrovnávacího gólu Baníku v utkání s pražskou Slavií.

Článek

Slavia má v sezóně dál jediného střelce - Karola Kisela, který jí obstarává zatím skromné bodové zisky za remízy. Bilance Baníku je podobná. Dvě plichty, jen jediný gól, zato výstavní, jímž Frejlach ve druhé půli srovnal náskok Slavie.

Té opět chyběl zraněný L. Jarolím, domácí stále postrádali potrestané Lukeše a Řezníka, exslávistu Šenkeříka nechal kouč Miroslav Koubek jen na lavičce. Jako žolík se v závěru neosvědčil.

Ale i tak se jen napůl zdařila rehabilitace trenéra slávistů Karla Jarolíma na Bazalech, odkud na jaře odjížděl jeho tým s výpraskem a on sám s velmi reálnou vidinou konce ve funkci, jež se naplnila, ovšem jak se ukázalo jen dočasně.

Vydatná přeprška nad Ostravou povzbudila v úvodu hlavně domácí. Baník udeřil na obranu hostů, ale byl bezzubý. Když už se Frejlach trefil pod břevno, zazářil Vaniak v bráně. Slavia si trpělivě počkala na šanci.

A po skvělé kombinaci přišla. Kisel po zemi chladnokrevně zpoza hranice šestnáctky pálil k tyči, padající Daněk byl bezmocný a Baník mohl litovat promarněné dřiny.

Ale po pauze došlo na reprízu souboje Frejlach-Vaniak. Po nedůrazném odkopu slávistické obrany z 18 metrů ostravský záložník napřáhl k nevídané bombě do horního rohu, proti níž strážce brány hostů neměl šanci.

Při následných závarech ale gólman hostů v klidu mohl sledovat nepřesnoti domácích zakončovatelů.

Slavia se vymanila ze sevření, ale sama se do příležitosti nedostala, a tak si oba týmy zopakovaly remízu z prvního kola.

Baník Ostrava - Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branky: 52. Frejlach - 37. Kisel. Rozhodčí: Adámek - Štěrba, Koval. ŽK: Marek, Varadi - Hora, Janda. Diváci: 6075.
Ostrava: Daněk - Šmejkal, Neuwirth, Bolf, Neves - Frejlach, Marek, Hušbauer - Pilík (85. Šenkeřík), Varadi, Zeher. Trenér: Koubek.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Vomáčka, Hubáček - Grajciar, Ragued, Kisel, J. Černý (71. Janda) - Hora (83. Vlček), M. Černý. Trenér: Jarolím.

Reklama