Hlavní obsah

Remíza rivaly nenadchla, Jarolím měl ale lepší dojem než na jaře

OSTRAVA

Baník byl o chlup blíže k nedělnímu vítězství než Slavia v nakonec nerozhodné repríze často připomínané jarní bitvy, v níž prohra Pražanů 1:3 ukončila působení trenéra Karla Jarolíma u červenobílích. Ale jen dočasně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

„Tohle byl jiný zápas, dojem je lepší,“ pravil Jarolím po remíze 1:1. Ale nadšen z ní zjevně nebyl. To ostatně nikdo. „Podali jsme solidní výkon, s výsledkem ale spokojen nejsem,“ zalitoval i ostravský kouč Miroslav Koubek neproměněných příležitostí.

Jeho tým mohl víc než jen dotáhnout rivala svým prvním gólem v tomto ročníku ligy. Ale ten byl exkluzivní. Frejlach z 18 metrů zkraje druhé půle napřáhl k nevídané bombě. „V tomhle zápase jsme se s ním přímo utkal třikrát, jednou mi to nevyšlo, trefil to přesně za tyč,“ komentoval domácí trefu Martin Vaniak.

„Škoda, že jsme vedení neudrželi déle,“ posteskl si Jarolím. „Gólová akce vyšla přesně podle představ, rychlá kombinace. Nakonec ale máme zase jen bod, z prvních dvou zápasů jsme chtěli víc,“ nejevil známky nadšení Karol Kisel, jediný střelec Slavie v sezóně.

Podobně jako s Bohemians obstaral opět skromný zisk. Bilance Baníku je podobná - dvě plichty. „Při výhře Příbrami v Teplicích, dostává náš bod odtamtud jiný rozměr, ale mohli jsme mít víc. Škoda, že jsme proti Slavii neproměnili standardky,“ přemítal Koubek.

Přišlo to jen jednou

„Bod můžeme brát, ale měli jsme i smůlu, dalo se to tam ještě dotlačit. V poločase trenér nabádal, ať jedem pořád. Že jsme lepší a že to přijde. Přišlo. Škoda, že jen jednou,“ říkal ostravský zadák Zdeněk Šmejkal, nový tvrdý muž v ostravské obraně. „To je můj styl,“ krčil rameny a užíval si při své domácí premiéře na Bazalech návštěvu, i když na ostravské poměry něco málo přes šest tisíc diváků není nic mimořádného. „To v Příbrami chodilo podstatně méně,“ pokračoval novic v ostravské sestavě, jíž publikum tleskalo, byť v závěru sledovalo nepřesnosti domácích zakončovatelů.

Slavia se vymanila ze sevření, ale sama se do vyložené příležitosti už nedostala. „Bylo to ale do konce otevřené na obě strany,“ dodal Jarolím.

Reklama

Související témata: