Hlavní obsah

Řepkův andělský plivanec skončí před strahovským tribunálem

PRAHA

„Proti Van Bommelovi jsem hotový anděl,“ složil sparťanský kapitán Tomáš Řepka při čtvrtečním chatu na Sport.cz poklonu proslulému nizozemskému drsňákovi a otevřeně přiznal, že mu fandí. O tom, že se od něho má ještě co učit sice nemluvil, ale už o osmačtyřicet hodin později v ligovém duelu Sparty se Slováckem dokázal, že se s ním rovnat může. Andělským plivancem určitě...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Až disciplinární komise posoudí, zda Řepkův plivanec bude řešit fotbalový tribunál.

Článek

Za vyloučení v Superpoháru na úvod sezóny proti Plzni vyfasoval Řepka od Goldova fotbalového tribunálu distanc na jeden zápas, teď poputuje sparťanský kapitán na Strahov před disciplinárku zřejmě zase. Tedy, pokud bude televizní záznam inkriminované situace, kdy v samém závěru sobotního střetnutí Sparty se Slováckem měl Volešák nevybíravě falovat Řepku zezadu a on na něho pomstychtivě plivnout, pro Goldovu komisi dostatečně čitelný a průkazný.

„I videozáznamy disciplinární komise samozřejmě prohlíží a po jejich shlédnutí rozhoduje. Ostatně, i ostravského Lukeše potrestala za incident v Příbrami v posledním kole uplynulého ligového ročníku také na základě videozáznamu,“ naznačil Goldův mluvčí Jaroslav Kolář, že Řepka může být před strahovský tribunál povolán, byť v zápise o utkání není o jeho přečinu zmínka.

Rozhodčí nic neviděl

Hlavní sudí Bílek plivající scénu neviděl a tudíž do zápisu nezanesl, kapitán hostujícího Slovácka se o ní rovněž nezmínil a zápis o utkání podepsal bez připomínek. Pomezní asistent Slavík se pak tvářil a tváří, jako by k ničemu nedošlo, byť se extempore odehrálo prakticky před jeho očima.

„Plivl. Pravdou je, že krátce předtím jsem do něho zajel a fauloval, což sudí registroval, ale nepískal. Právě to možná Tomáše popudilo,“ stojí si sparťanský odchovanec ve službách Slovácka Ladislav Volešák na svém a tvrdí, že Řepkova andělská slina ho zasáhla.

„Fakt nesportovní chování. I na televizním záznamu je to přece vidět,“ zaštiťuje se Volešák záznamem České televize, který si prohlédne na čtvrtečním sezení i Goldova disciplinární komise a po jeho posouzení rozhodne.

Disciplinárka rozhodne ve čtvrtek

Disciplinární komise fotbalového svazu na svém pravidelném čtvrtečním zasedání rozhodne, zda s Řepkou zahájí řízení. Pokud by jej usvědčila z nesportovního chování, může hned sparťanského zadáka potrestat zastavením činnosti.

Předseda fotbalové disciplinárky Jiří Golda.foto: ČMFS

Představitelé komise však zatím nechtějí předjímat, jaký postoj k případu zaujmou. "Budeme postupovat naprosto stejně jako v jiných podobných případech. Ve čtvrtek se sejde komise, prostuduje zápisy rozhodčího a delegáta, zhlédne videozáznamy a podle toho rozhodne o dalším postupu," řekl předseda komise Jiří Golda, který prý už v ČT záznam inkriminované situace viděl.

Podle disciplinárního řádu Řepkovi v případě prokázání plivance hrozí obvinění z nesportovního chování a "stopka" na jeden až čtyři soutěžní zápasy. Podle tiskového mluvčího komise Jaroslava Koláře disciplinárka může udělit trest už ve čtvrtek, pokud shledá, že se Řepka opravdu provinil. Tedy ještě předtím, než se hráč osobně dostaví na další zasedání komise.

Sparta: Bez komentáře

„Nebudeme se k incidentu vyjadřovat, ani ho nijak komentovat. Ani klub, ani Tomáš Řepka,“ nemíní vynášet předčasné soudy mluvčí fotbalové Sparty Ondřej Kasík.

Čtvrteční strahovské sezení disciplinární komise tedy posoudí, zda se Řepkova andělská slina dostane před fotbalový tribunál.

A na Macelově komisi rozhodčích zase bude, aby posoudila, zda hlavní sudí sobotního duelu Bílek a jeho asistent Slavík mohli celý incident vidět, zda Řepka měl za plivnutí vyfasovat červenou kartu a zda snad za ostrý zákrok na Řepku a zezadu k tomu neměl jít z placu i Volešák.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><strong>Macela sudího trestat nebude </strong></td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Předseda komise rozhodčích Luděk Macela nevidí důvod, proč by měl hlavního sudího Bílka či jeho asistenta Slavíka trestat omezením delegace na příští zápase za to, že neviděli a nepotrestali Řepkův plivanec. „Sudí se o incidentu v zápise nezmiňuje, delegát si ho všiml a popsal ho. Na videozáznamu, který jsem si měl možnost prohlédnout, slina vidět není, ale zkusím shlédnout i jiná videa a všechno detailně prostudovat,“ nechal se slyšet Macela.</strong><strong> „V tuto chvíli ovšem nevidím důvod, proč Bílkovi a Slavíkovi omezovat delegaci. To je ovšem můj názor, komise může mít jiný,“</strong> <strong>dodával.</strong></td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: