Hlavní obsah

Hradec - Bohemians 1905 1:1Hradeckým votrokům pomohla na výsluní i remíza s klokany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Škoda 0 : 1
49. Černý (penalta) 1 : 1

HRADEC KRÁLOVÉ

Hradečtí votroci kráčí dál fotbalovou ligou, aniž by poznali hořkost porážky. Ve druhém podzimním dějství sice v konfrontaci s pražskými klokany nedokázali zopakovat týden starý výkon a výhru nad Spartou, ale po proměněné penaltě v nástupu do druhé půle remízu 1:1 uhráli a se ziskem čtyř bodů se prodrali na výsluní tabulky. I Bohemians jsou ovšem s dělbou bodů spokojení, neboť ani oni ještě v lize neprohráli.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z branky do sítě Hradce Králové.

Článek

Jako by problémů a potíží nedopadalo na klokany už tak dost... Pod malšovickými lízátky se museli obejít i bez dvou mužů základní sestavy Nikla a Rychlíka, což pro ně samo sebou představovalo handicap hodně citelný.

Zvláště absence zkušeného Nikla byla v úvodu víc než patrná, takže Rezek se už po šesti minutách docela pohodlně prodral do šance víc než nadějné. Dokonce k hlavičce se dostal, ale Sňozík svůj tým bravurním zákrokem podržel a vytáhl balón na tyč.

Pykali, protože varování vážně nevzali

Pražané tak nejhorší chvíli přežili, a protože z následné územní převahy votroků už se pořádná příležitost nezrodila, udeřili sami. První Bartkovo varování ještě Kotalovi svěřenci vážně nevzali, Škodova dorážka likvidovaná Lindrem je před nebezpečím hrozícím od klokanů rovněž nevarovala, takže trest musel zákonitě přijít. Dalekonosnou Bartkovu střelu sice stačil domácí gólman vyrazit na roh, ale ten zahrál Kaufman s takovou přesností, že Škoda mohl hlavičkovat docela pohodlně. A protože záda bránícího Pávka míči na cestě do sítě pomohla, klokani po půlhodině vedli.

Gól jim samozřejmě moc a moc nahrál, neboť se mohli držet scénáře, s nímž na trávník nováčka přijeli. Důsledně protivníka napadali už daleko před svou šestnáctkou, neponechávali mu prostor a nenechali ho dýchat, neboť všechny osobní souboje dohrávali až do konce, čímž Pilaře, Rezka, Černého a spol., kteří se před týdnem stali noční můrou Sparty, dokonale eliminovali a ze hry vymazali.

Rady pomohly, rychlé vyrovnání ještě víc

Rady, které domácí trenér Kotal svým svěřencům o přestávce dal, ovšem votrokům pomohly, rychlé a trochu šťastné vyrovnání samozřejmě ještě víc. Sudí totiž nejprve nemínil posoudit souboj Cseha s Černým jako penaltový, ale když míč vzápětí dopadl na roku Cseha, pokutový kop přece jen nařídil. Mladý Černý ho proměnil a Hradec se zase vznášel na vlnách fotbalové euforie.

S podporou vyprodaných ochozů, v nichž bylo samozřejmě zase víc než šest tisíc diváků, měli domácí celou druhou půli navrch, územní převahu si vynutili, přičemž hlavně střelecký pokus Poděbradského musel Sňozíka vyděsit, ale protože jejich hra se topila v přílišných nepřesnostech a před šestnáctkou Pražanů i ve zdlouhavosti, vítězný gól vstřelit nedokázali.

Pod "lízátky" se tak body dělily, což nakonec brali s povděkem jak domácí, tak i klokani. Vždyť týmy považované za ligové outsidery na podzim zatím neprohrály.

Hradec Králové - Bohemians 1905 1:1
Branky: 49. Černý z penalty - 29. Pávek (vlastní). Rozhodčí: Adam - Košec, Urban. ŽK: Hartig, Škoda, Nešpor (všichni Boh.). Diváků: 6000 - vyprodáno. Poločas: 0:1.
Hradec Králové: Lindr - Pávek, Chleboun, Wozniak, Karal (46. Dvořák) - Poděbradský, Fischer, Hochmeister, T. Rezek - Pilař, P. Černý. Trenér Kotal.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Lukáš, D. Nešpor - Moravec, Kaufman, Držík, Bartek (88. Trubila) - Hartig (54. Bálek), Škoda (90. M. Nešpor). Trenér Hoftych.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 28. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 27. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 27. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice