Hlavní obsah

Drzé votroky jsme zkrotili, jejich skvělé diváky nikoli, litoval po remíze trenér klokanů

HRADEC KRÁLOVÉ

Z euforie panující pod malšovickými lízátky jsou uneseni všichni. Z vyprodaných ochozů pochopitelně ještě víc. Před týdnem sparťanský trenér Jozef Chovanec, po pondělním televizním epilogu ke druhému podzimnímu kolu kouč klokanů Pavel Hoftych. „Super diváci, perfektní kulisa, suprový bod,“ rozplýval se poté, co jeho svěřenci uválčili na půdě nováčka vznášejícího se po výhře nad mistrem na křídlech ligového nadšení remízu.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Vlastimil Karal z Hradce Králové (nahoře) bojuje o míč s Martinem Csechem z Bohemians 1905.

Článek

Samo sebou, že se klokani z týden staré blamáže Sparty poučili, pochopitelně že na votroky vyrukovali úplně jinak, než namachrovaný mistr.

Sparťanské poučení nepotřebovali

„My ale vlastně žádné poučení nepotřebovali, neboť jsme s Hradcem odehráli už spoustu utkání. Druholigových i přátelských, takže víme, jaké bago je schopné rozehrát. Připravili jsme se na něj a až na úvodních pět minut, kdy jsme ho pustili do dvou šancí, jsme ho k ničemu nepouštěli. Poctivá práce a zahuštěná obranný blok, to byly naše protizbraně,“ odmítal trenér Bohemians Pavel Hoftych, že by snad minulou sobotu u televize našel recept, jak „votroky“ zkrotit a zápas patřičně ukočírovat.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z branky do sítě Hradce Králové.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

„Drzé, sebevědomé, do šíře rozlezlé a dobře kombinující Hradečáky jsme sice zkrotili, jejich skvělé diváky ale nikoli. A to jsme hráče o přestávce varovali, aby domácím nedovolili vtáhnout publikum do hry,“ posteskl si, že vyrovnávací branka přišla až příliš brzy, takže ochozy vyprodané stejně, jako před týdnem v duelu se Spartou, hnaly votroky ke zteči do poslední minuty.

Kotal: Jasně, ve výhru jsem věřil

„Ale marně, protože jsme sice převahu měli, ale k vyložené příležitosti nevedla. neměli jsme ani štěstí, ani potřebnou fotbalovou kvalitu, abychom zhuštěnou a dobře organizovanou obranu klokanů překonali,“ povzdechl si hradecký kouč Václav Kotal.

Jasně že netajil rozčarování, že druhý duel s Pražáky skončil jen remízou, samozřejmě že počítal s dalšími třemi body. „Věřil jsem ve výhru,“ nijak se nevykrucoval a obecnými frázemi se už tuplem nezaklínal.

„Možná mohl zápas vypadat úplně jinak, kdybychom v samém úvodu proměnili dvě velké šance, neboť bychom soupeře donutili opustit bránění a hrát trochu jinak. Jenže kdyby nemají smysl, takže i se čtyřmi získanými body musíme být spokojeni,“ glosoval Kotal zdařilé podzimní vykročení svého nováčka.

Reklama

Související témata: