Hlavní obsah

Podle komise rozhodčích Řepkův plivanec sudí vidět nemuseli

Rozmíšku mezi Tomášem Řepkou a Ladislavem Volešákem s plivancem sparťanského stopera rozhodčí ze svého postavení nemuseli vidět. Tak se vyjádřila po svém pondělním večerním zasedání komise rozhodčích, která nekritizovala ani rozhodnutí sudího Tomáše Kocourka, který nechal před třetím gólem fotbalistů Plzně v Liberci pokračovat ve hře, přestože domácí požadovali její přerušení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka

Článek

V Řepkově případě komise nerozhodovala o tom, zda se hráč Sparty provinil, ale pouze jakým způsobem postupovali rozhodčí. "Komise se přiklonila k názoru, že jak rozhodčí Bílek, tak asistent Slavík situaci nemuseli ze svého postavení vidět. Všichni rozhodčí z listiny pro první a druhou ligu však budou upozorněni, aby věnovali větší pozornost možnému nesportovnímu chování," uvedla v prohlášení komise.

K pochybení nedošlo ani v druhém hodně diskutovaném duelu mezi Libercem a Plzní (2:3), především pak před třetím gólem Západočechů, kdy zraněný domácí obránce Jiří Fleišman nemohl pokračovat ve hře, přesto hosté míč nezakopli. Jenže neměli k tomu důvod, protože hru má přerušit pouze sudí. A ten chybu podle svazových expertů neudělal.

"Rozhodčí Kocourek postupoval podle pravidel a v souladu s instruktáží UEFA pro situace, kdy dojde k lehčímu zranění hráče," oznámila komise v prohlášení.

Odmítla také výroky rozhodčích Roberta Kubáně a Andrease Drastíka, kteří v minulých dnech kritizovali poměry v komisi a stěžovali si na vyřazení z listiny rozhodčích pro novou sezónu.

"Považujeme vyjádření za účelové a ničím nepodložené. Za svými kroky si komise jednoznačně stojí a nehodlá se nechat zatahovat do mediální přestřelky. Jestliže má pan Drastík nějaká závažná zjištění, pak ho vyzýváme, aby s nimi šel za orgány činnými v trestním řízení," uvádí se v prohlášení komise, jež se jednomyslně postavila za své členy Martina Pařízka a Josefa Krulu, které Drastík nejvíce kritizuje.

Reklama