Hlavní obsah

Vlček zařídil první výhru Slavie, Hradec hrál poprvé venku a prohrál

PRAHA

Po severočeském derby, které v pátek otevřelo program třetího podzimního kola, pokračovala nejvyšší domácí fotbalová soutěž v sobotu dalšími dvěma zápasy. V prvním duelu se fotbalistům Slavie podařilo proti Mladé Boleslavi vydřít první výhru v nové sezóně až díky přesné hlavičce střídajícího Vlčka. Vpodvečer přivítalo v Uherském Hradišti Slovácko nováčka z Hradce Králové, který se poprvé představil na půdě soupeře. A poprvé přišel o všechny body.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Slavie slaví gól Stanislava Vlčka v duelu s Mladou Boleslaví.

Článek

Slavia po zpackaném uplynulém ročníku nevstoupila příliš šťastně ani do nové sezóny a po dvou kolech měla na kontě pouhé dva body ze remízy s Bohemians a Ostravou. Ani Boleslav ale nebyla s dosavadním bodovým ziskem spokojena. Vyhrála sice na úvod nad Ústím, ale pak ztratila domácí remízou s Českými Budějovicemi.

V honu za cennými body ale oko diváka trpělo. Ve fotbalové bídě v poloprázdném Edenu vynikla v první půli jen rána domácího Milana Černého a tutovka Čelůstky, který ale dokázal z deseti metrů poslat míč nad boleslavskou bránu.

Utrápený fotbal nabídl i druhý poločas, s tím rozdílem, že to byli Středočeši, kdo byl blízko otevření skóre. Chramosta ale trestuhodně zahodil dvě slibné příležitosti a tak udeřili domácí, byť s notnou dávkou štěstí. V 75. minutě si na na přímý kop Kisela naskočil střídající Vlček a nešťastnému gólmanu Millerovi proklouzl míč mezi nohama do branky. Slavia měla poté řadu velkých šancí, ale skóre už navýšit nedokázala.

Hradec venku neuspěl  

Ve druhém dnešním zápase přivítalo Slovácko nováčka z Hradce Králové, který patřil k největším překvapením probíhající sezóny, když dokázal doma obrat o body mistrovskou Spartu a posléze remizoval s Bohemians. Bez frenetické podpory fanušků "pod lízátky" se ale Východočechům na vysněné body dosáhnout nepodařilo.

Už v první minutě mohl otevřít skóre domácí Fujerik, jehož šanci ale zlikvidoval hostující gólman Lindr. Hradci se dařilo tlumit aktivitu Slovácka až téměř do přestávky, ve 43. minutě ale Švancarovo přiťuknutí nasměroval do vlastní sítě Karal.

A hned v úvodu druhé části se domácím podařilo vedení potvrdit, když Švancarův centr našel zcela volného Ondřejku, jehož volej přesně vymetl horní růžek hradecké branky. Hostům se podařilo již jen korigovat skóre, v 75. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavou Dvořák. Hradec tak vůbec poprvé v sezóně nezískal alespoň bod.

Třetí kolo Gambrinus pokračuje v neděli čtyřmi zápasy, v pondělí jej pak uzavře dohrávka Příbram - Olomouc.

3. kolo Gamrbinus ligy
Pátek 30. července
Ústí n. Labem - Liberec 0:0on-line
Sobota 31. července
Slavia - Mladá Boleslav 1:0on-line
Branka: 75. Vlček.
Slovácko - Hradec Králové 2:1on-line
Branka: 43. vlastní Karal, 50. Ondřejka - 75. Dvořák.
Neděle 1. srpna
17.00 České Budějovice - Spartaon-line
17.00 Ostrava - Brnoon-line
17.00 Plzeň - Bohemianson-line
17.00 Jablonec - Tepliceon-line
Pondělí 2. srpna
18:00 Příbram - Olomoucon-line

Reklama

Související témata: