Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 1:0Trápící se Slavii vysvobodil až střídající Vlček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Vlček 1 : 0

PRAHA

Až hlavička střídajícího Vlčka rozhodla čtvrthodiny před koncem hodně nuzný duel v pražském Edenu a vylepšila tak podzimní slávistickou bilanci. Po remízách s klokany a v Ostravě se dočkal Jarolímův tým v utkání s Mladou Boleslaví konečně první výhry, rodila se však utrápeně a ve velkých bolestech.

Foto: René Volfík, ČTK

Útočník Slavie Jakub Hora si kryje míč před mladoboleslavským Davidem Brunclíkem.

Článek

Téměř prázdné ochozy, slávistická sestava bez slovenského záložníka Grajciara, o něhož se eminentně zajímá nováček turecké ligy Konyaspor nabízející údajně půl miliónu eur, fotbal odehrávající se po dlouhé minuty jen mezi šestnáctkami - v tomto duchu se nesl televizní duel dvou před sezónou tolik ambiciózních celků svorně deklamujících, že chtějí hrát o ligové výsluní.

Resumé první půle vyznělo tudíž dost bídně... Pár akcí se sice narodilo, několik slaboučkých střel na Vaniaka i Millera mířilo, za zmínku a zaznamenání však de facto stála jen rána Milana Černého, který přesně po půlhodině sice pálil tvrdě, ale přímo do rukou mladoboleslavského gólmana, a minutu před přestávkou velká příležitost Čelůstky. K tomu totiž po centru Jaroslava Černého balón přece jen doputoval, ale navrátilec z italského angažmá dokázal i z deseti metrů bránu překopnout!

Ani ve druhé půli se obraz fotbalové nuzoty dlouho neměnil. Rozdíl byl jen v tom, že do první šance se prodral už po deseti minutách mladoboleslavský Chamosta, který po Opielově rohu ovšem z pár kroků hlavičkoval vedle brány. Hosty to i tak povzbudilo, takže podnikli do děravé slávistické obrany několik rychlých výpadů, jež jim mohly přinést vedení. Chramosta po neslibnějším z nich ovšem v 72. min. tváří v tvář Vaniakovi bránu zase minul, i když tentokrát střílel nohou.

Trenéra Stannera vytočil natolik, že ho vyhnal z placu a zkusil to s Kuličem, moc si však nepomohl. Po třech minutách totiž neuhlídali jeho hráči při standardní situaci domácího náhradníka Vlčka, tan si naběhl na Kiselův přímý kop a hlavou rozhodl o tom, že tři body zůstaly v Edenu.

Zvýšená snaha Středočechů zachránit v závěrečných minutách remízu totiž efekt nepřinesla, naopak domácí zachránce Vlček se po sólové akci připomněl jako spalovač vyložených šancí. Kličkou se zbavil i Rolka, ale ve vyložené šanci gólovou pojistku na výhru odmítl a o metry minul bránu. Kisel dopadl v nastaveném čase podobně, ale to už na první podzimní výhru Slavie samozřejmě takév vliv nemělo.

Slavia - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 75. Vlček.  Rozhodčí: Drábek - Košec, Peřina. ŽK: J. Černý, Ragued - Sylvestre. Diváci: 4 259. Poločas  0:0.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - J. Černý ( 83. Belaid), Ragued, Kisel, Janda (59. Vlček) - Hora (72. Zákostelský), M. Černý. Trenér: K. Jarolím.
Ml. Boleslav: Miller - Bruclík, Johana, Rolko, Fabián - Kalina, Mendy (79. Bulut), Sylvestre, Opiela, Sedláček (59.Táborský) - Chramosta (72. Kulič). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: