Hlavní obsah

Slovácko - Hradec 2:1Hradci nevyšel na Slovácku přelom poločasů a poprvé v sezóně padl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Karal (vlastní) 1 : 0
50. Ondřejka 2 : 0
75. Dvořák 2 : 1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka porazili v sobotním utkání 3. ligového kola Hradec Králové 2:1 a připravili mu první prohru po návratu do nejvyšší soutěže. Tým z Uherského Hradiště po vlastním gólu hostujícího Karala a pěkné trefě Ondřejky z přelomu obou poločasů dlouho udával tempo zápasu, ale po snižující brance z kopačky Dvořáka se v závěru obával o výsledek. Závěrečná snaha "votroků" však k vyrovnání nevedla a Slovácko tak po druhé výhře v sezóně nejméně do neděle povede tabulku.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost fotbalistů Slovácka.

Článek

Domácí trenér Miroslav Soukup musel těsně před zápasem udělat změnu v sestavě, protože při rozcvičení se zranil Lukáš Kubáň. Na pravém kraji zálohy si tak připsal ligovou premiéru Petr Reinberk.

Slovácko se dostalo do první vážné příležitosti hned v úvodní minutě zápasu, kdy nebezpečně pálil Lukáš Fujerik, hosté ale odvrátili míč do autu. Hradec ale nepřijel do Uherského Hradiště bránit a o dvě minuty později na brankáře Miroslava Filipka pálil neúspěšně Roman Fischer.

Obě akce předznamenaly útočný styl, který po celý první poločas předváděly oba týmy. Nebezpečnější bylo Slovácko, ale Václav Ondřejka po centru Petra Švancary mezi tyče nemířil. Branku přinesla až nenápadná akce Fujerika, jehož přihrávku tečoval Švancara, a to stačilo k tomu, aby si Vlastimil Karal místo odkopu dal vlastní gól.

Také po přestávce pokračovalo Slovácko v aktivním fotbalu a po pěti minutách domácí zdvojnásobili vedení. Valenta zatáhl míč do otevřené obrany, přihrál Švancarovi a jeho centr poslal Ondřejka z voleje přesně k tyči.

Hradec sice bojoval, ale narážel na připravenou obranu domácích, kteří navíc aktivní hrou drželi míč na soupeřově polovině. K obratu proto hosté zaveleli až čtvrt hodiny před koncem, kdy si na centr z rohového kopu naskočil Pavel Dvořák a zápas zdramatizoval.

Slovácko se najednou dostalo pod tlak a muselo odvracet útoky Hradce. Skvělým zákrokem k tomu pomohl i Filipko, když konečky prstů vytáhl Dvořákovu hlavičku. Hosté se však navzdory převaze až do konce utkání podruhé gólové neprosadili a museli se smířit s první porážkou.

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 2:1 (1:0)
Branky: 43. vlastní Karal, 50. Ondřejka - 75. Dvořák. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Marek. ŽK: Kordula - Lindr. Diváci: 6302.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Mezlík, Košút, Kuncl - Kordula, V. Valenta, Volešák, Fujerik (77. J. Valenta) - Švancara (84. Hlůpik), Ondřejka (90. Szmek). Trenér: Soukup.
Hradec: Lindr - Wozniak, Chleboun (56. Kasálek), Karal - Kocourek, Poděbradský (61. Dvořák), Hochmeister, Fischer, Rezek (79. Tomašák) - Pilař, Černý. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: