Hlavní obsah

Hradec mohl proti Slovácku prohrát o pět gólů, v závěru ale sahal po bodu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka měli prvoligový zápas s Hradcem Králové dlouho pod kontrolou. Když na začátku druhé půle zvýšil útočník Ondřejka na 2:0 a poté hráči moravského týmu ještě zahodili další tři vyložené šance, zdálo se, že kráčejí k jednoznačnému vítězství. Jenže čtvrt hodiny před koncem střídající Dvořák snížil po rohu na 1:2 a domácí se v závěru strachovali o tři body, které však nakonec i s trochou štěstí uhájili.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Petr Švancara ze Slovácka (vlevo) v souboji s Vlastimilem Karalem z Hradce.

Článek

Notně k tomu přispěl výtečným zákrokem také brankář Slovácka Filipko, jenž pět minut před závěrečným hvizdem skvěle vyškrábl na roh další Dvořákovu hlavičku. „Velká škoda, že se nám nepovedlo vyrovnat. Remízu jsme měli na konci zápasu na dosah. Musím ovšem zároveň uznat, že jsme v průběhu druhé půle mohli klidně prohrávat 0:4 nebo 0:5,“ přemítal Pavel Dvořák, který zaznamenal premiérový gól Hradce Králové na cizím hřišti po návratu do Gambrinus ligy. Nestačil ovšem k odvrácení první porážky nováčka v nové sezóně.

Trenér celku z Uherského Hradiště Miroslav Soukup našel pro Filipka jen slova chvály. „Zachránil nás. Bylo by hrozné ztratit tak dobře rozehrané střetnutí. Hradečtí zaslouží uznání za to, že bojovali o bod ze všech sil až do poslední chvíle. Já si zase cením, že moje mužstvo dokázalo navázat na povedený domácí duel s Teplicemi před dvěma týdny. Opět jsme předvedli útočný fotbal s řadou šancí,“ liboval si Soukup. „Utkání by lépe slušel výsledek 5:2 než 2:1,“ domníval se.

Jeho protějšek, kouč Východočechů Václav Kotal, litoval vlastního gólu obránce Karala na konci první půle. „Dost nás poznamenal, vždyť jinak jsme toho soupeři do přestávky moc nedovolili. Po pauze jsme si vybrali slabší čtvrthodinu, avšak i díky střídajícím hráčům jsme se potom výrazně zlepšili. Vstřelili jsme kontaktní branku, ovšem poté jsme v závěrečném tlaku zaplatili nováčkovskou daň. Nebudu radši říkat, jak konkrétně. Každý, kdo střetnutí viděl, ať si to přebere,“ říkal mnohoznačně. „Vůbec netuším, na co narážel. Já jsem si žádného sporného momentu nevšiml,“ reagoval na Kotalova slova Soukup.

On i hráči Slovácka si ale lámali hlavy, proč dovolili soupeři, který byl už téměř na kolenou, vrátit se zpátky do zápasu. „V poslední půlhodině jsme nedokázali podržet vpředu balón a málem jsme doplatili na neproměněné tutovky. Sám jsem sice jeden gól dal, avšak další téměř stoprocentní střeleckou příležitost jsem zahodil. Naštěstí nakonec pro nás všechno dobře dopadlo,“ oddechl si útočník Václav Ondřejka, jenž prozradil, že se v kabině vsadil, že se proti Hradci trefí dvakrát. „Nebudu raději říkat, o co šlo,“ culil se. „Sázku jsem sice prohrál, avšak utkání jsme vyhráli, a tak jsem samozřejmě spokojený,“ tvrdil Ondřejka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články