Hlavní obsah

Pekhart potřetí na podzim skóroval, ale nejásal

Josef PešoutPrávo

Fotbalisté Jablonce vedli ve třetím ligovém kole nad Teplicemi gólem Tomáše Pekharta, ale nakonec přišli o vítězství v poslední vteřině nastaveného času druhé půle. To šťastně vyrovnal Milan Matula a zajistil tím svému celku první ligový bod v této sezóně.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Tomáš Pekhart

Článek

Pekhartova bilance na podzim zní: co zápas, to vstřelená branka. „Důležitější než moje statistika jsou týmové výsledky. A bohužel jsme nenasbírali potřebné tři body, i když jsme je měli na dosah, takže i ten můj gól zase tolik neznamenal,“ pokrčil rameny vytáhlý jablonecký útočník.

A jak viděl svůj úspěšný zásah? „Vystihl jsem přihrávku teplického Lukáše na jejich gólmana. Hodil jsem si míč okolo něj a poslal ho do branky,“ popsal stručně Pekhart. Mrzelo  jej, že nepřidal ještě jednu trefu. „Ze standardky skončil míč na břevně. Kdybychom vedli po půli 2:0, bylo by to jiné,“ rozhodil rukama jediný podzimní střelec Jablonce.

Zklamaný Komňacký

„Jsme zklamaný, protože jsme zápas ztratili naivním způsobem. Tak zkušené mužstvo, jaké máme, by si mělo těsný náskok v posledních vteřinách uhlídat,“ mínil jablonecký trenér František Komňacký. „Bohužel jsme nepřidali druhý gól, a tak bylo utkání pořád otevřené. Některým hráčům se zápas dost výrazně nepovedl. Bohužel se nám rozpadla obrana, když ke zraněným stoperům Drskovi as Zábojníkovi přibyl po deseti minutách Jablonský. Ale na to se nechci vymlouvat. Hlavní je, abychom se dali aspoň trochu psychicky do pořádku do čtvrtečního pohárového duelu s Apoelem Nikósie,“ vykládal kouč.

Teplický Milan Matula zúročil závěrečný nápor hostí. „Trenér nás nabádal, abychom bojovali do poslední chvíle. Libor Došek výborně vydoloval míč. Podíval se pod sebe, kde jsem byl sám a dostal jsem od něj přesnou přihrávku. Snažil jsem se trefit branku a vyšlo to,“ líčil fotbalista, který odvedl velký kus práce. „Malinko nás sice srazil inkasovaný gól ze začátku, ale nemyslím si, že bychom byli nějak pasivní. Šli jsme důsledně za vyrovnáním,“ tvrdil Matula.

Klein míří do zahraničí

„Prohrát třetí zápas v řadě, to by bylo hodně nepříjemné. Oceňuji morálku a vůli mužstva poté, co jsme si dali skoro vlastní gól. Dohánět manko nebylo snadné, takže remíza je pro nás vlastně vítězstvím,“ hodnotil teplický trenér Jiří Plíšek.

V teplické sestavě se neobjevil stoper Martin Klein. Nehrál už ani v týdnu proti Norimberku a k zápasu do Jablonce vůbec nepřicestoval. „Má menší zdravotní problémy. Připravuje se jeho přestup do ciziny, který by se měl realizovat už v nejbližších dnech. Země a klub, kam odejde, ale ještě nejsou jisté,“ řekl Petr Heidenreich, ředitel marketingu a tiskový mluvčí Teplic.

Reklama

Související témata: