Hlavní obsah

Kouč nového ligového lídra se zlobil na střelce Koláře a tajnůstkáře Rajtorala

Václav ProcházkaPrávo

Zápletka v poslední desetiminutovce držela Plzeňské v souboji s Bohemians 1905 do poslední chvíle v napětí. Body ale neztratili. A teď hrrrr na odvetu s Turkem, můžou velet po volnější nedělní bitvě s klokany. Ale také možná dojde na řešení nepříjemností.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský Daniel Kolář (vlevo) na archivním snímku.

Článek

„Tenhle výkon se nedá porovnat s tím čtvrtečním proti Besiktasi,“ srovnával kouč Západočechů Pavel Vrba  s velkolepou pohárovou bitvou, ale mohl si oddechnout, že to i přes všechny zádrhele stačilo na tři body. I na vedení v tabulce. „Je to příjemné, ale nic to neznamená,“ poznamenal kapitán lídra ligy Pavel Horváth, který přidal druhý gól přesnou ´loudavkou´ z přímého kopu k tyči. Zoufalý soupeř byl převážnou část utkání neškodný.

„Měli jsme gólovky už v první půli. Štěstím pro nás bylo, že jsme dali tu těsně před přestávkou,“ připomínal plzeňský trenér Kolářovu trefu ve skluzu. A hned také tu hostující, u které v závěru byl znovu Kolář.  „Odevzdal balón, je z toho brejk. V poslední době si příliš často dáváme góly skoro sami, zbytečně jsme si to zkomplikovali,“ čílil se trenér. „Už to budu řešit finančně,“ sliboval pokutu.

„Uvidíme, co trenér vymyslí,“ reagoval Kolář. I on viděl propastný rozdíl ve srovnání s bitvou proti Besiktasi. „Ani zdaleka to nebylo tak atraktivní,“ poznamenal plzeňský záložník, kterého stejně jako všechny další hráče trenér Vrba nijak nešetřil i přes pohárovou zátěž.

„Věřil jsem, že to dohrajeme v klidu, ale v závěru docházely síly. Cením si ovšem toho, že jsem to zvládli ve skoro stejné sestavě jako proti Besiktasi,“ říkal trenér. Jediná změna byla vynucená. A pořádně Vrbovi hnula žlučí. „Jsem nas... Naštvaný,“ zastavil včas vulgární výpad.

„Čtvrtek, pátek, sobota - to je Rajtoral zdráv, patnáct minut před přípravou je najednou zraněn,“ divil se ale pořádně nakvašeně. „Měl to říct včas, dalo by se s tím něco dělat. Já bych se na to případně v tréninku mohl připravit,“ pokračoval kouč zlobně. „Ale ve čtvrtek snad bude fit,“ dodal smířlivě na adresu defenzivního hráče, který s ofáčovaným kotníkem procházel stadión.

Klokanům chybělo víc odvahy

Hosté sice v závěru vykřesali naději, ale to bylo vše. „Věřili jsme, že můžeme uspět, chtěli jsme využít toho, jaký má Plzeň program, ale způsobem, jakým jsme odehráli první půli, to nešlo. Chtěli jsme chodit do brejků, ale byli jsme jaloví. A v nejhorší možnou dobu nás soupeř potrestal - gól jsme dostali do kabiny,“ posteskl si kouč klokanů Pavel Hoftych.

Oživením byl příchod Martina  Nešpora. „Vnesl, co bylo třeba,“ pochvaloval si nasazení autora nakonec jediné branky Bohemians. „Plzeňské kombinace ale byly pro některé naše pomalejší hráče neřešitelné,“ viděl zároveň rozdíl mezi oběma týmy. „Kdybychom ale byli odvážnější  a chtěli víc, tak jsme s pomocí plzeňského nabitého programu ne kvalitou manšaftu, mohli něco získat. Uhrát remízu, nebo i vyhrát.“

Reklama

Související témata: