Hlavní obsah

Horváth: Chlebíčky, sekaná či peníze? Do toho nemluvím

PLZEŇ

Pavel Horváth toho měl dost, ale po souboji s Bohemians 1905 (2:1) mohl vychutnávat dlouho nepoznaný pocit coby kapitán lídra tabulky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth

Článek

„Vedeme? Je to příjemné, ale nic to neznamená,“ nechávalo ho postavení v lize zcela chladným i v horkém podvečeru. „Máme odehrané tři zápasy. Že jsme první, je zavádějící informace,“ přemítal s vyhlídkou na pondělní dohrávku, po níž ale Západočeši zůstali v čele.

A hlavně na dalších 27 kol. „Liga bude zase vyrovnaná,“ učinil jediný závěr pětatřicetiletý matador. „Uvidíme, jak dlouho nám to vydrží,“ říkal dále.

Proti Klokanům připojil druhý gól svého týmu z přímého kopu. Definitivní klid ani dvoubrankový náskok Plzni sice nepřinesl, ale o body nakonec domácí nepřišli. Dvě výhry a remíza, to je zatím velmi lichotivá bilance, kterou nekazí ani pohárová remíza a hlavně výkon s Besiktasem. Právě s ním v odvetě pokračuje Viktoria i s tradiční oporou v kvapíkovém tempu dál. „Můžeme se pokusit o zázrak,“ podotkl Horváth.

Trest pro Koláře vymyslí trenér Vrba

Souboj jeho týmu s Vršovickými byl něco úplně jiného než před tím první utkání s tureckým velkoklubem. „Moc pohledný zápas s Bohemkou nebyl,“ uznal. „Síly ubývaly.“

A po boji nakonec nebylo přes tříbodový zisk kolem plzeňského mužstva tak úplně veselo. Kouč Pavel Vrba slíbil trest Kolářovi, který hrubkou dopomohl soupeři ke kontaktnímu gólu.

„Takovou chybu může udělat kdokoli. Ale je věcí trenéra, jak rozhodne, jestli trestem budou chlebíčky či sekaná pro mužstvo. Anebo pokuta,“ nehodlal se Horváth coby kapitán vměšovat do Vrbova verdiktu. „Je to na jeho zvážení, ale v poslední době děláme podobné chyby moc často. Měli bychom si o tom asi promluvit,“ říkal hlavně s vidinou pohárové odvety v Turecku. Již ve čtvrtek se rozhodne zda viktoriáni půjdou dál.

Po Spartě se už i oni ozývají, že by ligový program měl být poněkud upraven podle přání zástupců v evropských soutěžích. „Pohárové týmy by měly mít nějakou výhodu. Takhle se ze čtvrtka na pátek vrátíme z Istanbulu a abychom snad jeli rovnou na ligu do Hradce,“ posteskl si kouč Vrba.

Reklama

Související témata: