Hlavní obsah

Fanoušci Bohemians podali trestní oznámení na plzeňskou policii

Desítka příznivců pražského fotbalového klubu Bohemians 1905 podala trestní oznámení na plzeňské policisty kvůli jejich zásahu po nedělním prvoligovém zápase s Plzní. V úterý o tom informovala televize Nova. Policie nařčení odmítla, incidentem se bude na popud vedení Bohemians zabývat i fotbalový svaz. Pokud se prokáže pochybení policistů, bude případ řešit policejní inspekce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Bohemians 1905

Článek

Nova uvedla, že po utkání nechala policie přistavit fanouškům autobus, a ti začali nastupovat. V té chvíli však odjížděli příslušníci zásahové jednotky a jedno z jejich aut kolem autobusu neprojelo. Z vozu podle fanoušků vyskákali těžkooděnci, kteří příznivce u autobusu napadli.

Policie však trvá na tom, že jedna z fanynek začala urážet policistu, pak ho údajně napadla pěstmi. Žena už byla obviněna z napadení úřední osoby.

Za své fanoušky se postavil i ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl s tím, že s příznivci jeho klubu nikdy problém nebyl. "My nemáme důvod našim fanouškům nevěřit, protože se jedná o slušné fanoušky, kteří doprovázejí Bohemku na každý zápas," řekl Přibyl.

Trestní oznámení kvůli zásahu policie podali v červenci také příznivci pražské Sparty po prvoligovém utkání v Hradci Králové. Zhruba dvě stovky příznivců letenského klubu tehdy nechala policie ležet na dlažbě před královéhradeckým vlakovým nádražím kvůli tomu, že dosud neznámí lidé podle policistů poničili autobusy městské hromadné dopravy.

Reklama