Hlavní obsah

Řepka si oddechl. Za plivanec mu dal Goldův tribunál flastr jen na tři zápasy

PRAHA

Jen devítiminutového slyšení se dostalo kapitánovi pražské Sparty Tomáši Řepkovi před strahovským Goldovým tribunálem, před nímž se zpovídal za plivnutí na Ladislava Volešáka v utkání druhého ligového kola se Slováckem. Dalších devatenáct minut se disciplinární komise radila, než vynesla nad kajícím se letenským drsňákem ortel - distanc na tři zápasy a zákaz výkonu funkce kapitána do konce roku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka trest na tři zápasy přijal s pokorou.

Článek

Pokání učinil Tomáš Řepka ještě předtím, než ve čtvrtečním odpoledni předstoupil před disciplinární komisi.

"Jednal jsem v emoci, cítil jsem křivdu. Kdyby ten faul sudí pískl a dal mu třeba i žlutou kartu. Nereagoval bych tak. On i asistent byli blízko. Jenže ten moment už nevrátím. Bylo to z mojí strany šílené a nesmyslné. Ke mně patří ostrá hra, sem tam nějaká prudší slovní reakce na hřišti. Nálepku drsňáka unesu, ale sprosťáka, který plive... To ne. Stydím se za tu reakci. A omlouvám se spoluhráčům, které jsem oslabil a také fanouškům a všem sparťanům. Fakt mě to mrzí," pokorně pravil Tomáš Řepka ochotný přijmout jakýkoli trest, jež nad ním Goldův tribunál vynese.

Tribunál zvažoval pro i proti

Nakonec se Golda a jeho muži dohodli - tři zápasy a zákaz výkonu funkce kapitána do 31. prosince letošního roku. „Nemělo se to stát, lituji toho,“ opakoval Řepka i před disciplinární komisí

„Komise brala v potaz polehčující i přitěžující okolnosti. Na jedné straně to, že Řepka byl k nesportovnímu chování vyprovokován, že se k přečinu přiznal a projevil lítost, na druhé straně mu přitížilo, že tak jednal ve funkci kapitána,“ prozrazoval Goldův mluvčí Jaroslav Kolář, co se před disciplinární komisí odehrávalo.

Kapitán Sparty Praha Tomáš Řepka odchází ze zasedání disciplinární komise ČMFS.foto: ČTK/René Volfík

Poslední úlet před více než dvěma lety

Samozřejmě že se bralo v úvahu i to, že  Řepka se sice hrubého nesportovního chování dopustil, ale už před více než dvěma lety. „A dva roky jsou čarou, za níž už se podobné delikty nepočítají. Řepka se nesportovního chování dopustil naposledy na jaře roku 2008´v Teplicích, “ připomínal Kolár poslední úlet letenského drsňáka.

Na teplických Stínadlech měl tehdy extempore s hlavním sudím, byl vyloučen a při odchodu ze hřiště napadl kameramana České televize. Za to dostal distanc na sedm utkání.

Ve čtvrtek si tak Řepka na Strahově oddechl, neboť mohl dopadnout mnohem hůře. Sazebník totiž mluví o zastavení činnosti od dvou až po osm utkání. Podobný osmizápasový flastr vyfasoval naposledy tepický Milan Matula, který v zápase s Plzní zranil loktem protihráče. U jeho přečinu však byla spodní hranice trestu na šest zápasů.

Jedno utkání už si Řepka odpykal v neděli, kdy absentoval ve sparťanské sestavě v Českých Budějovicích. Mistr za to zaplatil další prohrou, už druhou na podzim.  Teď bude letenský fotbalový bůh chybět svému celku i v nedělním střetnutí s Baníkem Ostrava a poté v zápase s Příbramí.

Odchod ze Strahova beze slova

Tomáš Řepka přesto opustil Strahov bez jediného slova a veškeré promluvy nechal na sparťanském řediteli komunikace Ondřeji Kasíkovi.

"Nepřijeli jsme posuzovat a hodnotit výši trestu, přijeli jsme ho přijmout. Udělení sankcí od disciplinární komise je v souladu s trestem, který byl hráči udělen klubem. Tomáše nejvíce mrzí to, že mu byla odebrána kapitánská páska. Myslím si, že on je vnímaný sparťanskými fanoušky jako správný kapitán," mluvil za Spartu i za Řepku Kasík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice