Hlavní obsah

Brno - Slavia 2:3Slavia otočila zápas v Brně, Moravané jsou stále bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Kalabiška 1 : 0
28. Střeštík 2 : 0
41. Černý 2 : 1
53. Kisel 2 : 2
58. Jarolím 2 : 3

BRNO

Fotbalisté Slavie Praha prohrávali na brněnském trávníku v úvodním utkání 4. kola Gambrinus ligy již 0:2 po brankách Kalabišky a Střeštíka, nakonec však slavili zisk všech tří bodů. Ještě do konce úvodní půle snížil Jaroslav Černý, ve druhém dějství vyrovnal Kisel a vítězství svěřencům Karla Jarolíma zajistil Lukáš Jarolím. Slavia se po výhře dostala na průběžné první místo v tabulce, Brno naopak zůstává bez jediného bodu poslední.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Jan Kalabiška z Brna (vlevo) se snaží odebrat míč slávistovi Ondřeji Čelůstkovi.

Článek

„Pro mě je to další obrovské zklamání,“ posteskl si kouč Zbrojovky Karel Večeřa. „Tentokrát jsme od začátku předváděli solidní kombinační hru a z povedených akcí jsme vstřelili dva hezké góly. Jenže před přestávkou jsme inkasovali naprosto zbytečný gól a pak jsme se začali strachovat o výsledek. Hrubými chybami v obraně jsme nakonec utkání ztratili, byť jsme v závěru měli šance na vyrovnání. Vůli konečně uspět měli kluci velikou, ale s přibývajícími nezdary si bohužel přestávají věřit,“ vypozoroval Večeřa.

„Už tomu opravdu nerozumím. Vedeme o dva góly a stejně nám to nestačí ani na bod. Obrovská škoda, že jsme dovolili Slavii chvíli před pauzou snížit. Po ní jsme si vybrali slabší dvacetiminutovku a neštěstí bylo dokonáno,“ nechápal záložník Zbrojovky Jan Kalabiška, jak jeho mužstvo mohlo ztratit tak dobře rozehrané střetnutí.

Jeho parťák ze středové formace Marek Střeštík přiznal, že opouštěl hřiště s hroznými pocity. „Přitom jsem dal premiérový gól po návratu do Brna. Střela mi parádně sedla, ale nemohu z něho mít absolutně žádnou radost, když jsme pořád s nulou poslední. Malým pozitivem je aspoň zlepšený výkon. V příštím kole už musíme Boleslav doma konečně porazit,“ předsevzal si.

Chtěl zůstat na lavičce a nakonec rozhodl

Slávisté vítězstvím ukončili šňůru neúspěchů na brněnském stadiónu, kde posledních pět sezón nebodovali. „Už bylo načase tady vyhrát,“ zářil záložník Pražanů Lukáš Jarolím, který po letním návratu poprvé navlékl v Brně ve druhé půli slávistický dres. Hned při prvním startu v sezóně zaznamenal po centru dalšího střídajícího hráče Vlčka vydařeným volejem vítězný gól. „Je to hrozně příjemné. Tři body z Brna, které mělo určitě velkou motivaci proti nám uspět, jsou skvělé,“ liboval si.

Přitom absolvoval před zápasem po zranění pouze jediný trénink. Prozradil, že žádal svého otce a trenéra Karla Jarolíma, aby ho v Brně ještě raději nechal na lavičce. „Když jsme ovšem v poločase prohrávali, táta rozhodl, že bych měl jít na hřiště. Udělal dobře,“ usmíval se Jarolím mladší.

„Domluvili jsme se po dobrém. Cítil se už zcela zdráv, určitě jsme tedy nic neriskovali. Lukáš i Vlček naši hru rozhýbali a zachránili jsme tak utkání, v němž jsme byli do přestávky příliš pasivní. Moc nám ovšem pomohl Černého gól do šatny. Střetnutí se pro nás nevyvíjelo vůbec dobře, o to větší radost tudíž z vítězství mám,“ přiznal kouč Karel Jarolím.

4. kolo první fotbalové ligy:
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha 2:3 (2:1)
Branky: 20. Kalabiška, 28. Střeštík - 41. J. Černý, 53. Kisel, 58. L. Jarolím. Rozhodčí: Franěk - Slavík, Lakomý. ŽK: Kalabiška, Polách (oba Brno). Diváci: 2529.
Brno: Bureš - Husár, Dvorník, Trousil, Čoupek (89. Chlup) - Střeštík (61. Okleštěk), Dostálek, Polách, Kalabiška - Rabušic, Hodek (74. Kovačevič). Trenér: Večeřa.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Trapp, Hubáček - J. Černý (76. Janda), Ragued, Belaid (46. L. Jarolím), Kisel - M. Černý, Hora (46. Vlček). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: