Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 1:0Hartig darem z nebes nepohrdl, a tak klokani v azylu poprvé vyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Hartig 1 : 0

PRAHA

Zatím si musejí v Edenu připadat jako opuštění sirotci, ale po remíze se Slavií si tam už na druhý pokus dokázali připsat první vítězství. Fotbalisté Bohemians 1905 jen s minimální podporou svých fanoušků porazili ve čtvrtém ligovém kole Slovácko 1:0. Jediný gól vstřelil útočník Hartig, který se do šance dostal díky těžkému terénu a uklouznutí obránce Mezlíka.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Daniel Nešport z Bohemains (vpravo) bojuje o míč s Václavem Ondřejkem ze Slovácka.

Článek

Také další díl bitvy o návrat svých fanoušků do hlediště klokani prohráli. V deštivé sobotě je povzbuzovala jen hrstka nejvěrnějších, kteří se nepřipojili k bojkotu Edenu.

Ani úvod zápasu nevyzněl pro domácí ideálně. Na Slovácku bylo znát, že si po vydařeném ligovém startu věří a je fotbalovější. Volešák na dobře známém trávníku pálil nad, Fujerikova střela proletěla těsně podél Sňozíkovy branky. Vršovičtí tak z ničeho nic dostali dar přímo z nebes. Obránce Mezlík na deštěm promáčeném pažitu neudržel stabilitu, uklouzl a spadl, takže Hartig se najednou hnal sám na brankáře Filipka. Útočník, který za celou minulou sezónu dal jediný gól, a to ještě v úplně posledním kole, si vzpomněl na své slavnější ligové časy a soupeřem nabídnuté sólo chladnokrevně proměnil.

Druhý gól Hartiga sudí neuznali

Inkasovaný gól Slovácko zbrzdil a klokani si naopak ve svém azylu začali víc věřit. Výsledkem byla tvrdá střela Moravce, kterou Filipko vyrazil na roh. Natěšený Hartig dokonce tři minuty před přestávkou dopravil podruhé míč do sítě, gól však pro ofsajd neplatil. A jeho parťák z útoku Martin Nešpor trefil v dobré šanci jen boční síť.

Také po přestávce měli klokani navrch. Štohanzlův centr spadl na břevno, střídající Škoda hned po příchodu na hřiště hlavičkoval těsně nad. Kaufman pak šel dokonce sám na brankáře, tutovku však neproměnil a ani Držík při pokusu o dorážku do odkryté branky neuspěl. Slovácko si po rohovém kopu málem dalo vlastní gól a v 75. minutě měl na noze gólovou pojistku znovu Martin Nešpor, jenže brankář Filipko naděje hostů aspoň na bod udržel.

Co to však bylo platné, když k žádné velké ofenzívě se hosté stejně nedopracovali. Prostřídali své útočníky, ale nic nepomáhalo. Zatímco před dvěma týdny sahalo Slovácko na Spartě na bod, při svém druhém výjezdu do Prahy si ho nezasloužilo. Získat ho však nakonec mohlo. Pět minut před koncem totiž Volešák, který byl jako kmenový hráč Slavie v Edenu jediný opravdu doma, trefil po standardce hlavou tyč...

Bohemians 1905 - Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 22. Hartig. Rozhodčí: Příhoda - Handlíř, Santarius. ŽK: Bálek (Boh.). Diváci: 2627.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Moravec, Kaufman, Držík, Štohanzl (87. Trubila) - Hartig (52. Škoda), M. Nešpor (75. Bálek). Trenér Pavel Hoftych.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Reinberk - Fujerik, Kordula, Volešák, V. Valenta - Ondřejka (55. Szmek), Švancara (71. J. Valenta). Trenér Miroslav Soukup.

Reklama

Související témata: