Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 1:1Severočeské derby po velké vodě přineslo smír

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Papoušek 1 : 0
85. Piták 1 : 1

LIBEREC

Minuta ticha za oběti povodní a další liják v úvodu snad na připomenutí víkendového vodního běsnění v celém kraji a pak derby se vším všudy. Nakonec přineslo smír tradičních rivalů - Liberce a Jablonce. Remíza 1:1 ale nechává oba týmy v dolní polovině tabulky. Žádná radost pod Ještědem.

Článek

Domácí přitom byli hodně blízko k prvnímu vítězství v sezóně, ale v závěru jim ho vzal Piták, Jablonečtí na půdě svého regionálního protivníka přesto zůstávají bez vítězství.

Duel celků, kterým úvod sezóny příliš nevycházel,  sledovalo přes 5000 diváků, byť některým fandům zdivočelé počasí zavelelo zůstat doma.Jablonec v týdnu zostuzený kyperským protivníkem v poháru začal odvážněji, ale nic mu to nepřinášelo. Haurdičovy bomby Bičík stačil vyrážet. Na druhé straně Liberečtí směrem dopředu předváděl bídu. Kelič hlavičkoval po rohu vedle. Jinak zhola nic.

Na druhé straně pokračovala kanonáda. Zábojník z dobré pozice pálil mimo, podruhé našel připraveného gólmana a ten vychytal i Jarolíma.

Udeřilo ale na druhé straně. Štajner se po straně šestnáctky prodral k brankové čáře, zpětnou přihrávkou našel Papouška a ten propálil Špita v bráně hostů - 1:0.

Jablonecký zmar dlouho pokračoval i po pauze. Pitákovo váhání ve vyložené šanci před Bičíkem bylo děsivé. Ani Drsek, který přišel na poslední desetiminutovku, neprostřelil Bičíka. Bodovou odměnu pro Jablonec zajistil až Pitákův skluz v 85. minutě.

Liberec - Jablonec 1:1
Branky: 40. Papoušek - 85. Piták. Rozhodčí: Drábek - Zlámal, Kovařík, žk Kerič - Jarolím, diváci: 5376 diváků. Poločas 1:0.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Fleišman - Papoušek (68. Zeman), Štajner, Vácha, Liška - Nezmar, Kerič (84. Gecov).Trenér Petřik.
Jablonec: Špit - Krajčík, Zábojník, Pavlík, Jablonský (69. Michálek) - Vošahlík (63. Piták), Haurdič (80. Drsek), Jarolím, Loučka, Kovařík - Lafata.Trenér Komňacký.

Reklama

Související témata: