Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Příbram 3:0Boleslav smetla Příbram a připravila jí první prohru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mendy 1 : 0
30. Fabián 2 : 0
37. Bulut 3 : 0

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili Příbram hladce 3:0 a připravili jí první porážku v nové sezoně. Svěřenci Karla Stannera si zajistili premiérovou domácí výhru v tomto ročníku už během úvodního dějství, kdy zasadili zoufale hrajícím hostům všechny tři góly. Postupně se trefili Mendy, Fabián a Australan Bulut, který oslavil první trefu v české lize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský Mendy vyskočil nejvýš.

Článek

Zápas se od úvodních vteřin proměnil v mladoboleslavské dobývání hostující obrany. Příbramští pokračovali v bojácném výkonu z pondělního duelu s Olomoucí, v devíti lidech se zatáhli před vlastní šestnáctku, a protože nebyli schopni podržet míč, rychle se dostali pod mohutný tlak.

Ve čtvrté minutě si pohrál s hostující defenzivou Mendy, z pravé lajny poslal přízemní centr na malé vápno, ale oba nabíhající mladoboleslavští útočníci promáchli. O tři minuty později se domácím stejně vedlo při střílené přihrávce od Sylvestreho.

Pasivní hosté jako by smířeně čekali, až inkasují. Trest je stihl záhy. V jedenácté minutě ještě Táborského střelu srazila příbramská zeď mimo, mladoboleslavský exekutor však ihned zamířil k rohovému kopu, z něhož přesně načechral centr na přední tyč na Mendyho hlavu.

Hosté ani po obdržené brance nezměnili taktiku. U všeho byli pozdě, špatně kombinovali a domácí je převyšovali ve všech herních činnostech. V 21. minutě zkoušel štěstí za vápnem aktivní Táborský, ale Hruška tentokrát zasahovat nemusel. Mnohem víc se zapotil za dalších pět minut, kdy zlikvidoval Chramostův samostatný únik zakončený pokusem o kličku.

Přes děravou příbramskou obranu se dral do zakončení i stoper Johana. V 27. minutě nejprve po rohovém kopu chytře sklepával patičkou na přední tyči, vzápětí napálil odražený balon vedle tyče. Po půlhodině Mladoboleslavští svůj trvalý tlak podruhé zužitkovali: hosté odvrátili roh jen na hranici šestnáctky, kde se z první položil do míče Fabián a krásnou přízemní střelou k tyči zvýšil.

Osm minut před koncem poločasu inkasovala rozložená Příbram potřetí. Chramosta vysunul Buluta a mladý australský útočník přesnou střelou mezi Hruškovy nohy zaznamenal premiérovou trefu v české lize.

Druhá půle se dohrávala prakticky z povinnosti. Domácí výrazně ubrali tempo a Příbrami se i zásluhou střídajících Borka s Jurdíkem podařilo trochu vyrovnat hru. Druhý jmenovaný se v 66. minutě hnal na Millera, v tísni si však příliš předkopl míč.

Větší šanci už diváci ve zbytku duelu neviděli. Mladá Boleslav v klidu dokráčela k první domácí výhře a potvrdila, že středočeské souboje s Příbramí umí. Neprohrála s ní podesáté za sebou.

Mladá Boleslav - Příbram 3:0
Branky: 12. Mendy, 30. Fabián, 37. Bulut. Rozhodčí: Adámek - Moudrý, Marek. ŽK: Johana (MB). Diváci: 4020. Poločas 3:0.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Johana, Rolko, Fabián (86. Dimitrovski) - Mendy, Opiela, Sylvestre, Táborský - Bulut (67. Řezníček), Chramosta (75. Kulič). Trenér: Stanner.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa (80. M. Štochl), Videgla (46. Borek), Tarczal, Pleško - Wágner (46. Jurdík), Huňa. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: