Hlavní obsah

Mladoboleslavský Sylvestre přestupuje do anglického Blackpoolu

Mladoboleslavský záložník Ludovic Sylvestre míří do Blackpoolu. Již v pondělí má francouzský fotbalista podepsat s nováčkem anglické ligy smlouvu. Informovala o tom dnes manažerská společnost Sport Invest. "Ludovic má připravenou smlouvu na dva plus jeden rok. V pondělí ho čeká v Anglii vstupní lékařská prohlídka," potvrdil hráčův agent Pavel Zíka pro Sport.cz.

Článek

Šestadvacetiletý tvořivý záložník přišel do české ligy v roce 2006, kdy ho získala Sparta z juniorky Barcelony. Na Letné se však příliš neuchytil a přes Plzeň se dostal do Mladé Boleslavi, kde se stal jedním z klíčových hráčů. V lize odehrál 98 zápasů a vstřelil 15 branek.

"Blackpool je nováček Premier League, k přestupu se schylovalo poslední týden. V pondělí absolvuje Ludovic již v Anglii vstupní lékařskou prohlídku. Po ní podepíše s klubem smlouvu na dva roky plus opci na jeden rok," potvrdil hráčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Sylvestre se do nejslavnější soutěže světa těší. "Samozřejmě je to pro mě velká výzva, něco nového. Kapitola v Česku pro mě končí a chtěl bych všem v Mladé Boleslavi poděkovat," řekl Sylvestre po ligovém utkání s Příbramí, v němž pomohl k výhře 3:0.

Připustil, že se mu středočeský klub neopouští lehce. "Byl jsem tady šťastný, dalo mi to hodně. Budu mít jen ty nejlepší vzpomínky na trenéra i na mužstvo. Mám tady mnoho známých a přátel, je to těžké Boleslav opustit, ale to je fotbal," konstatoval Sylvestre.

Zahrát si Premier League je jeho dlouhodobým snem. "Myslím, že každý anglickou ligu zná. Zápasy proti Chelsea, Manchesteru a Liverpoolu, plné stadiony, to je něco úplně jiného, než s čím jsem se dosud setkával," prohlásil Sylvestre.

Prý už stihl hovořit i s koučem Blackpoolu, který o jeho služby hodně stál. "Mluvili jsme spolu. Zná mě a je rád, že přicházím. Jsem šťastný, že jsem dostal šanci zahrát si na téhle úrovni a budu se snažit předvést to nejlepší, co ve mně je," dodal.

Sylvestre je již třetím hráčem oblékajícím mladoboleslavský dres, který si vyzkouší anglickou Premier League. Před ním se to podařilo Romanu Bednářovi s West Bromwichem a Marku Matějovskému v Readingu.

Dnes ještě Sylvestre nastoupil za Mladou Boleslav v ligovém utkání s Příbramí a pomohl k výhře 3:0.

Zíka také registruje slušný zájem o české hráče z Turecka. Třeba plzeňského Davida Limberského si vyhlédlo Ankaragücü, kluby se však zatím nedohodly na ceně. Konyaspor má zase zájem o jeho plzeňského spoluhráče Milana Petrželu a teplického Martina Kleina.

Připravujeme další podrobnosti

Reklama

Související témata: