Hlavní obsah

V libereckých ochozech se vybíralo a domácí kouč se podivoval vyrovnání

Václav ProcházkaPrávo

V hledišti libereckého stadionu se fandilo i vybíralo na postižené povodněmi. Vítěz přitom pod Ještědem o tomhle víkendu nebyl žádný, nejen na fotbalové trávníku, kde tradiční bitva skončila 1:1. „Čtyřiapadesát tisíc od fanoušků, sto tisíc ze vstupného,“ hlásil mluvčí domácího Slovanu Lukáš Váňa. Ještě netušil, přes kterou humanitární organizaci bude suma na pomoc putovat.

Článek

Podještědské derby samotná velká  voda neohrozila, ač stadion se nalézá prakticky na břehu Nisy, jedné z neklidných řek regionu. Přitom už v sobotu se nehrálo v místech, kde srážkové úhrny nebyly tak obří - druhou ligu odkládali ve Vlašimi či Sezimovově Ústí. Divizní premiéru si kvůli zčásti zaplavenému hřišti neužili ani v Litoli na okraji Lysé nad Labem.

Liberečtí ale neměli potíže. Pracovníci stadionu U Nisy pro jistotu po stranách připravili pytle s pískem. Samotný trávník byl v dobrém stavu i přes další liják v úvodu souboje.

Ale domácí na něm nakonec nejásali. Neuhájili první vítězství v sezóně, byť k němu byli blízko. „Nechápu, jak může projít míč přes celu obranu na druhou tyč. V minulých zápasech jsme hráli líbivý fotbal, teď jsem to chtěli ubojovat, nevyšlo to,“ kroutil hlavou liberecký kouč Josef Petřík nad situací z 85. minuty. Piták v nepohodlí, v pádu kolenem usměrňoval míč do sítě.

Před tím ovšem jeho spoluhráči povraždili šance všech možných typů. Ani oni nešli do boje ve zpackaném počátku sezóny s ostudným výpadkem z poháru ve velké pohodě.

„Cítil jsem v klubu napětí, snažil jsem se navodit atmosféru, aby na to hráči zapomněli,“ připomínal kouč hostů František Komňacký. „Ale pak stačilo neuhlídat Štajnera a bylo to, ukázala se jeho kvalita,“ posteskl si nad vedoucím gólem, který dal Papoušek po parádním průniku a přihrávce od letošního navrátilce z německého Hannoveru.

Reklama