Hlavní obsah

Hradec - Plzeň 0:3Plzeň zničila nováčkovský elán. A vede

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Rada 0 : 1
55. Rezek (penalta) 0 : 2
82. Rezek 0 : 3

HRADEC KRÁLOVÉ

Plzeňští v pondělí proměnili skoro vše, co jim hostitelé nabídli, a po výhře 3:0 v Hradci Králové jsou zase v čele prvoligové tabulky. Chladnokrevně zasazovali rány nováčkovskému nadšení soupeře, který sice často mlsně kroužil kolem šestnáctky Západočechů, ale zůstalo prakticky jen u toho.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Václav Pilař (vlevo) z Hradce a Jakub Navrátil z Plzně při pondělním ligovém utkání.

Článek

Viktoria si spravila náladu po hořké pohárové epizodě v Istanbulu. A učinila to mazácky: nechala soupeře ´vybláznit´ a udeřila... Nepřipustila blamáž, jakou na východě Čech utrpěla Sparta.

Obezřetné oťukávání ukončil v 19. minutě hradecký klenot Pilař, jeho nápřah končil trefou tyče, Ticháček, který nahradil v plzeňské bráně kritizovaného Krbečka, by byl jinak bez šance...

Vzápětí na druhé straně Lindr s Kasálkem hasili nebezpečí před J.  Rezkem a Limberským, ale byli to domácí, kteří měli navrch. Další Pilařova rána byla tečována. Ticháček byl znovu vystaven do role bezmocného pozorovatele, který jen sledoval, kterak míč letí mimo jeho bránu.

Plzeňští se nikam nehrnuli, ale když už byli u šestnáctky soupeře, stálo to za to. Zvláště, když dostali příležitost využít svoji smrtící zbraň - Horváthovu standardní situaci.  V 38. minutě poslal ze strany oblouček do vápna, obránci to nijak s důrazem nepřeháněli a Rada po krátké přetlačované poslal míč zblízka do sítě.

Zmrazil domácí snahu. Na čas i halekání fandů, kteří museli hned po pauze přetrpět další průšvih. Děsivou chybu v domácí rozehrávce se už chystal využít Petržela, Kasálek ho ale zkosil v šestnáctce a J. Rezek s rozumem poslal míč k tyči.

Na druhé straně Ticháček pohotově vychytal vše, ať už to vzešlo od Fischera, Kasálka, Tomašáka či znovu od Pilaře.

Probralo se i publikum, ale k bodům své miláčky nedotlačilo. Naopak přišla další rána - J. Rezek soupeře z brejku lehce dorazil a vyzval špalíry domácích fandů k předčasnému úprku z hlediště na nějaké hodně černé pivo.

Gambrinus liga - dohrávky 4. kola
Hradec Králové - Plzeň 0:3 (0:1)on-line
Branky: 55. z pen. a 82. J. Rezek, 39. Rada. Rozhodčí: Matějek - Pelikán, Vysloužil. ŽK: Kasálek, Janoušek, Fischer - Jiráček. Diváci: 6000 (vyprodáno).
Hradec: Lindr - Pávek (67. Tomašák), Wozniak, Kasálek - Fischer, Hochmeister (53. Dvořák), Janoušek, Poděbradský - T. Rezek (87. Kocourek), Pilař, Černý. Trenér: Kotal.
Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Ševinský, Navrátil, Limberský - Petržela (86. Hruška), Rada, Horváth, Jiráček (79. Střihavka) - Kolář (88. Vaněček), J. Rezek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: