Hlavní obsah

Teplice - Budějovice 1:1Budějovice sebraly Teplicím první výhru díky šťastnému odrazu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Mahmutovič 1 : 0
88. Ondrášek 1 : 1

Fotbalisté Teplic jsou i po čtvrtém ligovém kole bez výhry. S Českými Budějovicemi v pondělí jen remizovali 1:1, i když celý zápas tlačili a díky Mahmutovičově hlavičce vedli. Dvě minuty před koncem jejich snahu zhatil střídající Ondrášek, který vlétl do Matulovy malé domů a po sérii šťastných odrazů dostal míč do branky. Ambiciózní Teplice se s dvěma body krčí na předposledním místě tabulky, Budějovice jich mají už šest.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tepličtí hráči Admir Ljevaković (vlevo) a Vlastimil Vidlička se snaží zastavit Pavla Mezlíka z Českých Budějovic.

Článek

Jihočeši od začátku ukazovali, že na přehlídku útočných zbraní rozhodně nepřijeli. Zalezli na své vápno a nechali domácí trápit s jeho dobýváním. A to vzhledem k teplické formě z posledních zápasů znamenalo jediné - kostrbatou snahu a vůbec žádné šance. Jediné náznaky šancí přicházely po centrech ze stran, které budějovický brankář Kučera jen s obtížemi boxoval za sebe, ale v přehuštěné šestnáctce plné nečistých soubojů to jeho tým pokaždé ustál.

Teplický kouč Plíšek před zápasem úplně zamíchal se sestavou, chybující kapitán Lukáš zůstal jen na lavičce a druhý stabilní stoper Klein, který jedná o přestupu do Turecka, zůstal rovnou na tribuně. Obrana jeho týmu ovšem zpočátku pracovala spolehlivě i v improvizovaném složení a jediné okénko si vybrala v 31. minutě, kdy přes Matulu prošel až na levou stranu malého vápna Šíma, jeho rána ale bližší tyč těsně minula.

Pořádný fotbal se začal hrát na Stínadlech až po pauze. Tepličtí přidali na pohybu a obrana hostů přestala stíhat. V 50. minutě se uvolnil na malém vápně Mahmutovič a Budějovice měly štěstí, že trefil jen nohy vybíhajícího Kučery, hned po rohu zase hlavičkoval těsně nad Siva. Blízko gólu byli i hosté, jejichž rychlý brejk zakončil v 55. minutě zase nepřesnou střelou vedle bližší tyče Šíma.

O pár minut později již domácí vedli. Vidličkův centr z pravé strany přizvedl Došek a Mahmutovič se hlavou trefil přesně k tyči.

Ani nepříznivý stav Budějovické zpod tlaku nevymanil, tempo zápasu ale opadlo a hra se zamotala v soubojích uprostřed hřiště. I v něm měly navrch Teplice a šance hostů držel jen Kučera. V 78. minutě vytáhl z horního růžku překvapivou střelu Vidličky, pak u tyče hasil střelu Zoubeleho z otočky. Zoubele mohl zápas rozhodnout ještě v 84. minutě, ale v těžké pozici přestřelil z malého vápna.

Budějice si vypracovaly náznaky šancí díky napadání domácích obránců. O to víc překvapilo, co se stalo v 88. minutě. Stoper Matula vracel míč hlavou k brankáři Slavíkovi, jenže mezi ně vlétl střídající Ondrášek a po několika odrazech míč dopadl do branky. Dokonale opařené Teplice mohl za další minutu dorazit Sedláček, ale ve skluzu na malém vápně těsně minul.

Gambrinus liga - dohrávky 4. kola
Teplice - Č. Budějovice 1:1 (0:0)on-line
Branky: 59. Mahmutovič - 88. Ondrášek. Rozhodčí: L. Kovařík - Peřina, Szarowski. ŽK: Siva, Mahmutovič - Šíma. Diváci: 3450.
Teplice: Slavík - Vidlička, Matula, Rosa, Siva - Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (59. Zoubele) - Mareš (87. Hošek), Mahmutovič - Došek (67. Vondrášek). Trenér: Plíšek.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Riegel (79. Koutný), Žižka - Hudson (72. Ondrášek), Černák, Otepka, Šíma (74. Sedláček) - Mezlík, Pecka. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: