Hlavní obsah

Je to trošku tragédie, klopil oči zklamaný teplický brankář Slavík

TEPLICE

Teplické výsledkové trápení nekončí. Ani ve čtvrtém podzimním vystoupení se severočeskému celku, který ještě na jaře bojoval o evropské poháry, nepodařilo vyhrát. Tentokrát nezvládl závěr zápasu s Českými Budějovicemi, které si i díky pondělní remíze 1:1 drží ligovou neporazitelnost.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zdeněk Ondrášek z Českých Budějovic (vlevo) překonává teplického brankáře Martina Slavíka.

Článek

Klíčový moment utkání byl hodně kuriózní. Jak se podle aktérů zrodilo vyrovnání Jihočechů? „Soupeř poslal balón za obranu na hranici vápna. Já jsem si zařval na spoluhráče. Ondrášek mě trefil do hlavy, míč se odrazil do něj a znovu do brány, prostě smolný gól. Stačilo, aby šel balón o kousek jinam a nemuseli jsme teď smutnit,“ líčil teplický brankář Martin Slavík.

„Hrozná situace, pro nás trošku tragédie. A mohlo to dopadnout ještě, málem jsme ještě inkasovali podruhé. Měli jsme těsný náskok ubránit, třeba i za cenu odkopů do autu,“ lomil rukama gólman. „V kabině byla špatná nálada. Někdo řval, někdo byl zticha,“ klopil oči Slavík.

Trenér Jiří Plíšek byl rovněž zklamaný: „Přišli jsme o vítězství po fatální hrubce. Došlo tam k nedorozumění gólmana se stoperem. Tím jsme znehodnotili výkon, který byl lepší, než v předešlých zápasech. Chtěli jsme hrát aktivně a konečně získat tři body. Kdybychom získali dvougólový náskok, asi by to stačilo na výhru.“

Teplice mají po čtyřech kolech pouhé dva body. „Je to málo, měli jsme představu, že jich získáme víc. Ale sezóna je teprve na začátku. Pořád je ještě brzy na to, abychom propadali nějaké panice,“ mínil Plíšek.

Šťastný Ondrášek

Šťastný českobudějovický střelec Zdeněk Ondrášek se naopak rozplýval nad svým gólovým počinem: „Jak říkal teplický brankář, dostihl jsem míč za obranu. Prostě jsem tam běžel, měl jsem to na dlouhou nohu a trefil jsem míč špičkou kopačky. Odrazil se od obličeje gólmana mně do ramene a doputoval do sítě,“ přibližoval útočník, který přišel na hřiště až v průběhu druhého poločasu.

„První zápasy mi moc nevyšly, neproměňoval jsem šance. Trenér mě poslal na lavičku a musel jsem čekat na svou příležitost. A jsem rád, že jsem ji využil v Teplicích. Přijeli jsme sem aspoň pro bod, což se nám povedlo. Takže super. Ještě jsme na podzim neprohráli, ale nechtěl bych to zakřiknout,“ dodal Ondrášek.

Trenér Jaroslav Šilhavý připomněl, že jeho tým si mohl odvézt dokonce tři body. „Obrovskou šanci za stavu 1:1 nedal Sedláček. Už jsem skoro viděl balón v síti, ale chyběly centimetry. Pro domácí by to asi bylo kruté, jenže fotbal dovede být zrádný. Musíme být ale pokorní a brát jakýkoli bodový výsledek ze hřiště soupeře,“ poznamenal kouč Jihočechů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články