Hlavní obsah

Plzeňský kouč Vrba lichotil hostiteli. Možná ztratí opory

HRADEC KRÁLOVÉ

Plzeňští odjížděli z východu Čech se slovy díků. Proměnili skoro vše, co jim hostitelé nabídli, a po výhře 3:0 v Hradci Králové jsou zase v čele prvoligové tabulky. „Dívejme se na ni radši ale až po nějakých deseti kolech,“ zůstával nohama na zemi kouč Plzně Pavel Vrba.

Článek

Jeho starosti se v posledních dnech poněkud proměnily. Pryč jsou komplikace s nabitým programem. Kádr po vyřazení z pohárové Evropy ale možná opustí Petržela, o něhož je zájem v Turecku. Zato z uvažovaného odchodu další opory Limberského zatím sešlo.

S oběma v základu Západočeši v pondělním podvečeru chladnokrevně zasazovali rány nováčkovskému nadšení soupeře, který sice často mlsně kroužil kolem šestnáctky soupeře, ale zůstalo prakticky jen u toho. „Výsledek je pro domácí až krutý, jejich výkon byl dobrý,“ lichotil Hradci Vrba. Snad i kvůli vstřícnému postoji východočeského klubu.

„Děkujeme soupeři, že umožnil přeložení tohoto utkání. Hráči a fanoušci jsou asi naštvaní, ale od funkcionářů to bylo férové, po sportovní stránce je tak vše v pořádku,“ liboval si trenér Plzně, která po pohárové epizodě s Besiktasem díky Hradci dostala den oddechu navíc. A náležitě toho využila. Na hřišti nechala nováčka ´vybláznit´ a udeřila... Nepřipustila blamáž, jakou na východě Čech utrpěla Sparta.

Obezřetné oťukávání ukončil v 19. minutě hradecký klenot Pilař, jeho nápřah končil trefou tyče, Ticháček, který nahradil v plzeňské bráně kritizovaného Krbečka, by byl jinak bez šance... A pak už se to sypalo do domácí brány.

„My jsem příležitosti řešili hekticky. Plzeň s klidem. V tom je rozdíl mezi fotbalem na vyšší úrovni a normální kvalitou české ligy,“ hodnotil trpce bitvu kouč domácích Václav Kotal. „Soupeři jsme dali moc prostoru, nevím jestli to bylo strachem...“

Sestava 4. kola podle Sport.cz
Bičík (Liberec) - Kučera (Olomouc), Brabec, Pamič (oba Sparta) - Mendy (Mladá Boleslav), Kisel (Slavia), Haurdič (Jablonec), J. Černý (Slavia) - Šultes (Olomouc), Wilfried (Sparta), Rezek (Plzeň).

Reklama