Hlavní obsah

Brno reaguje na bídný ligový start, získalo Hudce a Michálka

BRNO

Vedení brněnských fotbalistů zareagovalo na bídný vstup Zbrojovky do nové sezony a z Olomouce získalo na půlroční hostování stopera Martina Hudce, který byl od pondělka v klubu na zkoušce. Další posilou je jablonecký záložník Tomáš Michálek. Informoval o tom dnes oficiální web jihomoravského klubu.

Článek

Zdatný hlavičkář Hudec by měl zpevnit střed průchozí brněnské defenzivy, která v úvodních čtyřech podzimních kolech desetkrát kapitulovala. "Je to klasický střední obránce, ale je použitelný i jako defenzivní záložník nebo na pravém kraji obrany," uvedl pro brněnský web trenér Karel Večeřa. Osmadvacetiletý fotbalista by měl přispět i zkušeností: v nejvyšší soutěži dosáhl 132 startů a 15 gólů.

Hudec by měl v jihomoravské metropoli působit do konce podzimní části. Před několika týdny zkoušel štěstí v druholigovém německém Bielefeldu, ale na dohodu nedošlo. S Hudcem byl v Brně na testech také olomoucký útočník Jan Schulmeister, který však nakonec putuje do druholigového Hlučína.

Večeřa hledal i posilu pro pravou stranu sestavy a našel ji ve zkušeném záložníkovi Michálkovi. "O zájmu Brna jsem se dozvěděl v úterý a měl jsem jen pár hodin na rozmyšlenou. Rozhodl jsem se, že do toho půjdu," uvedl dvaatřicetiletý fotbalista Jablonce, který bude ve Zbrojovce rovněž hostovat do konce podzimu.

Michálek má v české lize odehráno 178 zápasů, v nichž vstřelil 34 branek. Zahrál si i v tureckém Malatyasporu a v polské Wisle Plock. "Trenér Večeřa mi naznačoval, že se mnou počítá především na pravou zálohu," uvedl nový hráč Zbrojovky.

Reklama