Hlavní obsah

I Řepka závidí Wilfriedovi, jaký je svalovec - a bez posilovny

Pavel DosadilSport.cz

Na Letné si oddechli, o své klíčové útočníky v nejbližší době nepřijdou. Po Václavu Kadlecovi nyní prodloužil smlouvu s fotbalovou Spartou také Bony Wilfried z Pobřeží slonoviny. Jedenadvacetiletý střelec dobývá Gambrinus ligu mimo jiné i díky vynikající fyzické kondici a mimořádné muskulatuře. „Já přitom sám do posilovny vůbec nechodím, jen s týmem,“ usmívá se.

Foto: René Volfík, ČTK

Sparťanský útočník Bony Wilfried se raduje z branky - a nyní i z nové smlouvy.

Článek

Všichni mohou být spokojení. Bony Wilfried ve čtvrtek odpoledne prodloužil smlouvu se Spartou až do roku 2014. Letenští tak udrželi střelce, od něhož si slibují další klíčové góly, a mladý útočník zase může doufat, že se díky účasti v evropských pohárech časem prosadí do reprezentace Pobřeží slonoviny.

„Určitě jsem spokojený, že v Praze zůstávám. Schválila mi to i moje rodina a táta se možná za mnou poprvé přijede podívat,“ pochválil si Wilfried.

Ještě dříve, než se stal oporou Sparty, zaujal silou, s jakou na hřišti dokáže udržet stabilitu, a mimořádnou svalovou vybaveností. Když před rokem Bony fotil reklamní snímky na nové dresy, měli na Spartě problém, aby mu vzhledem k velikému objemu stehen sehnali trenýrky XXL. „Tomáš Řepka mi jednou říkal: Podívej se na něj. Já musím každý den chodit do posilovny, a on tak vypadá normálně,“ chválí Wilfriedovu genetickou výbavu jeho manažer Dalibor Lacina.

„Já přitom sám do posilovny vůbec nechodím, jen s týmem v rámci regenerace či tréninku,“ pochlubil se sparťanský Drogba.

Nabídky měl i z Turecka, Německa a Francie

Agent měl pro svého chráněnce i další nabídky, přesto mu doporučil setrvání na Letné. „Bony není z Evropské unie, proto by v Itálii či Španělsku narážel na limity. Registrovali jsme zájem z Turecka, německé bundesligy a Francie. Ve Spartě však má možnosti prezentovat se v pohárové Evropě. A kdyby vyšel postup do Ligy mistrů, ta je pochopitelně největší výkladní skříní. Určitou shodu na ceně za případný přestup jsme s šéfem klubu panem Křetínským nalezli,“ poukázal Lacina.

Výstupní klauzuli však Wilfried v nové smlouvě nemá. „Do kontraktů je obecně nedáváme. Bony si však od roku 2007 prošel v Praze trnitou cestu. Od internátu, B-mužstva až po áčko. To všechno nová smlouva zohledňuje, samozřejmě si nepohoršil,“ usmál se personální ředitel klubu Jakub Otava. „Udržení Bonyho bylo naší prioritou. Smlouvy ve Spartě se však mění, také u něj tedy bude podstatná pohyblivá složka podle úspěšnosti,“ dodal ředitel.

„Dopracovali jsme se ke kvalitní smlouvě. Odpovídá podmínkám, jež Bony ve Spartě má,“ konstatoval Lacina.

Wilfried se poměrně rychle naučil česky a ukázal, že na sobě umí pracovat. Proto i kouč Jozef Chovanec věří, že jeho mladý elitní střelec může být ještě lepší.

„Reprezentace Pobřeží slonoviny ho ještě nekontaktovala, ale sami víte, že před světovým šampionátem měnila trenéra a přišel Eriksson. Možné je všechno. Konkurence v jejich reprezentačním útoku je veliká, ti hráči však mají určitý věk a Ligu mistrů z nich hraje málokdo,“ připomíná Lacina, jak důležité i pro Bonyho kariéru bude čtvrté předkolo se Žilinou.

Reklama

Související témata: