Hlavní obsah

Ostravský útočník Varadi dostal za vyloučení stop na dva zápasy

PRAHA

Ostravský fotbalový útočník Adam Varadi si za vyloučení na Spartě nezahraje v následujících dvou ligových kolech. Pětadvacetiletý fotbalista dostal při prohře 0:4 s úřadujícím mistrem dvě žluté karty, disciplinární komise navíc ve čtvrtek přihlédla i k jeho úderu loktem do obličeje brankáře Jaromíra Blažka, který nebyl při utkání potrestán.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Lukáš Hejda (vzadu) brání Adama Varadiho z Ostravy.

Článek

Komise rozhodčích se podle mluvčího disciplinárky Jaroslava Koláře shodla na tom, že za úder loktem měla být Varadimu udělena žlutá karta, neboť šlo o nesportovní chování. "Podle disciplinárního řádu se za tyto přestupky uděluje stop na jeden či dva soutěžní zápasy," uvedl Kolář v prohlášení.

Šlágru 4. kola mezi Spartou a Ostravou předcházelo použití zakázané pyrotechniky v hledišti, proto komise zahájila řízení s pořadatelským klubem, který se musí k situaci vyjádřit.

Z podnětu výkonného výboru ČMFS bylo zahájeno disciplinární řízení také s předsedou bývalé odvolací a revizní komise Ondřejem Lněničkou za jeho postup v řešení kauzy Bohemians. Pod jeho vedením ORK na začátku června zrušila šestimilionovou pokutu a odečet 20 bodů, kterými disciplinární komise v dubnu potrestala Bohemians Praha.

Vedení ČMFS však verdikt ORK neuznalo a tresty zůstaly v platnosti. ORK podle představitelů ČMFS neměla právo rozhodnout, protože při posuzování případu nebyla usnášeníschopná. Šéf ČMFS Ivan Hašek v úterý prohlásil, že Lněnička svým postupem znevážil dobré jméno fotbalu.

Ve druhé lize si za vyloučení v minulém kole dva zápasy nezahraje Petr Dragoun z Čáslavi, jeden duel vynechá brankář Jiří Bertelman ze Sokolova. Zastavena činnost byla i Lukáši Podzemskému ze Znojma, přestože viděl od rozhodčího jen žlutou kartu. Podle delegáta utkání však měl být rovnou vyloučen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články