Hlavní obsah

Hráči Baníku uráželi na internetu kouče, Koubek ale nad aférou mávl rukou

Jako by nestačil nářez od Sparty a vyřazení z Evropské ligy. Vedení Baníku Ostrava před víkendovým duelem s Olomoucí muselo řešit i prostořekost vlastních hráčů, kteří zapomněli, že internet není vhodným prostorem pro komunikaci značně soukromého rázu. Konkrétně urážek trenéra Miroslava Koubka!

Foto: Vlastimil Vacek

Jako hráči jsme nemluvili o trenérech jinak, tvrdí kouč Baníku Miroslav Koubek.

Článek

Aférku, o níž informoval server tn.cz, odstartoval forvard Miroslav Strnad, který na Facebook napsal: "Já tě nemusím zkoušet v generálce, vím, co od tebe můžu čekat za výkon :)“ Narážel tak na kouče Baníku, který jej poslal na hostování do druholigové Vlašimi. Další reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. „"Mám záchvat smíchu, se směju, to je buzik. Dědek jeden,“ reagoval dnes již bývalý hráč Ostravy Tomáš Mičola, který přesídlil do francouzského Brestu.

S troškou do mlýna pak přispěchal i kapitán Baníku Tomáš Marek. „"Sedmilhář na pět písmen,“ napsal. A když jej Stranad upozornil, že Koubek je na šest, reagoval:  "Jo, máš pravdu, já to nedopočítal.“

Baník se údajně nevhodným chováním svých hráčů zabývat nehodlá. „Je to interní záležitost kabiny, kterou si vyřešil trenér s hráči. Ta konverzace byla určitým způsobem nevhodná, ale aféru z toho neděláme a věc považujeme za vyřízenou. S Tomášem Markem se trenér potkal, seděli spolu v kabině. Kapitán se omluvil,“ uvedl mluvčí Baníku Igor Bruzl.

A za uzavřenou považuje celou věc i sám Koubek, podle nějž se obraz trenérů v očích hráčů nemění. "Tomáš (Marek) se mi pořád omlouval, ale já ho ujišťoval, že jsme o svých trenérech jako hráči nemluvili jinak. Akorát to bylo u piva, u kávy a ne u počítače, dnes je holt jiná doba. Neberu to vážně, neřeším to,“ podotkl kouč aktuálně pátého celku Gambrinus ligy.

Reklama

Související témata: