Hlavní obsah

Sparťané na třetí pokus vyhráli venku, znovu rozhodl Wilfried

PRAHA

Teprve na třetí pokus dokázal obhájce mistrovského titulu zabodovat na hřišti soupeře. Fotbalisté Sparty v předehrávce 5. kola Gambrinus ligy vyhráli v Příbrami, kde dokázali naplno bodovat poprvé od března 2007. Vítezný gól vstřelil útočník Bony Wilfried, který tak oslavil čtvrteční prodloužení smlouvy. Od 50. minuty přitom Pražané hráli o deseti bez vyloučeného Kladrubského.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Bony Wifried ze Sparty rozhodl utkání v Příbrami

Článek

Duel Příbram - Sparta u Litavky? To je po léta téměř jistá remíza. Letenští sem přijeli s vědomím, že z posledních devíti zápasů tady dokázali vyhrát jen jeden jediný. Navíc rovná polovina vzájemných ligových zápasů skončila nerozhodně a Příbram si na jaře odvezla bod i z Generali Areny.

Pražanům ještě naposledy chyběl potrestaný kapitán Řepka, naopak rovnýma nohama do základní sestavy skočil teplický Vachoušek, který teprve v pondělí přišel na hostování.

Souboj příbramského Stochla se sparťanem Hejdoufoto: Právo/Petr Horník

Hosté začali vlažně, jako by před pozorovateli ze Žiliny chtěli utajit všechny své přednosti. Příbramský kapitán Huňa tedy měl dost času protáhnout Blažka střelou zdálky, po centru ze strany se do zakončení dostal i Pleško. Sparťanskou dřímotu narušil až ve 24. minutě Kucka, který se ve vápně šikovně uvolnil, ale branku netrefil. Diváky ještě pobavil Wilfried hlavičkou vsedě na trávníku, víc obhájci titulu za první půlhodinu nenabídli. Ani Příbram však nebyla o nic lepší, všeobecnou nudu ozvláštnil jen domácí Klesa smělým průnikem a střelou na Blažka.

Tři minuty před přestávkou se znovu ukázalo, jak moc je pro Spartu důležitý Wilfried - a jak moc jí bude v prvním utkání proti Žilině chybět. Den poté, co na Letné prodloužil smlouvu až do roku 2014, si útočník z Pobřeží slonoviny odstrčil ve vápně obránce Plašila, jako by to byl křehký dorostenec, a střelou po zemi otevřel skóre.

Štěpán Vachoušek (vlevo) bojuje s příbramským Danielem Tarczalem.foto: ČTK/Michal Doležal

Jenže Sparta nemůže mít v Příbrami žádný zápas v klidu... Krátce po přestávce vysunul domácí brankář Hruška dlouhým výhozem Pleška, Sionko míč nešťastně přizvedl, Kladrubský musel zatáhnout za záchrannou brzdu a šel do kabin. Pražané tak hráli od 50. minuty o deseti, navíc přišli také o zraněného Hohenedera, jehož načal nesmyslný faul Huni.

A tak místo toho, aby Letenští šetřili síly na Žilinu, odolávali tlaku Příbrami, který se díky početní výhodě stupňoval. Velkou šanci měl střídající Wágner, hosté odpověděli přímým kopem Matějovského do břevna.

Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branka: 42. Wilfried. Rozhodčí: K. Hrubeš - Filípek, Lhoták. ŽK: Pleško, Ricka, Nohýnek, Plašil (Př.). ČK: 50. Kladrubský (Sp.). Diváci: 6453.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Tarczal - Klesa, Borek, Huňa, Pleško - M. Štochl (63. Wágner). Trenér Martin Hřídel.
Sparta: Blažek - Kladrubský, Hejda, Brabec, Pamič - Hoheneder (58. Matějovský) - Sionko, Kucka, Vachoušek, Kadlec (51. Adiaba) - Wilfried (90. Kweuke). Trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: