Hlavní obsah

Vyloučení, problémy i jiu-jitsu, přesto Sparta tři body urvala

PŘÍBRAM

Nebyl to žádný pohledný fotbal, to hlavní však sparťané v Příbrami splnili. Po porážkách v Hradci Králové a Českých Budějovicích konečně dokázali vyhrát venku, takže na úterní duel předkola Ligy mistrů se Žilinou se mohou chystat přece jen o něco klidněji. „Jsem spokojený, že jsme vyhráli. Na líbivý fotbal už se vzhledem k situaci nedostalo,“ přiznal kouč Jozef Chovanec.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Štěpán Vachoušek (vlevo) bojuje s příbramským Danielem Tarczalem.

Článek

Letenští sice zlomili svůj komplex bodových ztrát v Příbrami, před klíčovým zápasem se Žilinou však ztratili víc sil, než jim je milé. V 50. minutě musel faulovat Kladrubský a byl vyloučen, od té doby bránili hosté vedení 1:0 o deseti. A ubránili.

„Vyloučení bylo zasloužené, o tom není sporu. Jirka neměl jiné řešení. Tak zkušenému mužstvu by se nemělo stávat, aby si dobře rozehraný zápas takhle zkomplikovalo,“ řekl obránce Erich Brabec.

Vítěznou trefu znovu zařídil Bony Wilfried. Baníku dal dva góly, teď Příbrami další a celkem se se čtyřmi brankami dotáhl v tabulce střelců na vedoucího plzeňského Rezka. „Je to mé šťastné období, do něhož zapadá i prodloužení smlouvy. Proti Žilině nemohu v prvním utkání nastoupit, ale věřím klukům, že mě zastoupí,“ ujišťoval útočník z Pobřeží slonoviny.

„Přitom je s podivem, že příbramští hráči, kteří Bonyho hlídali, dohráli zápas jen se žlutou kartou. Chvílemi to bylo jiu-jitsu, masírovali ho celý zápas,“ kroutil hlavou kouč Jozef Chovanec.

Spokojený byl s premiérou Štěpána Vachouška, který na Letné trénuje teprve od středy. „Zapadl do mužstva, byla znát jeho rozvaha i pracovitost.“

Exteplický kapitán byl na hřišti nenápadný, výhry ve své sparťanské premiéře se přesto dočkal. „A to je nejdůležitější. Moc času na sehrání jsem neměl, ale možná bylo lepší, že jsem přišel na Spartu tak rychle. Nervózní jsem nebyl, mám už přece jen něco odkopáno. Zvládli jsme to i v deseti. A když zvládneme ještě Žilinu, bude to bomba,“ věří hráč, který na Letnou přišel hlavně kvůli tomu, aby si po Marseille ještě jednou zakopal Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: