Hlavní obsah

Vachoušek v premiéře nervozitou netrpěl, jen při vítězném pokřiku tápal

Musel přerušit rozhovor před kamerami a odběhnout do šatny, aby si mužstvo mohlo zahulákat vítězný pokřik. „Trochu jsem při něm tápal a neznal slova. Mám ale čas se to naučit, příště už budu stoprocentní,“ usmíval se Štěpán Vachoušek. Jeho premiéra ve fotbalové Spartě byla vítězná, obhájce titulu vyhrál v Příbrami 1:0. Exteplický kapitán odehrál celý zápas.

Foto: Petr Horník, Právo

Štěpán Vachoušek

Článek

Pondělí bleskový příchod na hostování, středa první trénink, pátek první zápas za Spartu. Jak jste si ho vychutnal?

Pro mužstvo to vůbec nebyl jednoduchý zápas, ale rozhodující je, že jsme získali tři body. Po dvou trénincích s novým mužstvem by to žádný hráč neměl snadné. Teprve se rozkoukávám, ale některé akce se mi snad povedly.

Na Letnou jste přišel především vybojovat účast v Lize mistrů.

Před úterním zápasem se Žilinou nám pomůže, že jsme utkání v Příbrami zvládli. Teď ještě zvládnout i Žilinu - a bude to pecka.

Byl jste pří své sparťanské premiéře nervózní?

Nemám být z čeho, přece jen mám už něco odehráno. Přestup se sice seběhl velmi rychle, ale možná to tak bylo lepší. Dva dny po prvním tréninku se hned hrálo. Já ani neměl čas být nervózní. S kluky se teprve musím sehrát.

Stihnete to již do prvního duelu se Žilinou?

Nic jiného mi ani nezbude. Není to ideální, ale já se s tím poperu. Věřím, že to bude lepší. Hlavně musím odsledovat pohyb spoluhráčů, abych věděl, kam si nabíhají.

Po vyloučení Kladrubského jste asi v Příbrami ztratili dost sil.

Samozřejmě, zkomplikovali jsme si to. Myslím si, že kdyby k vyloučení nedošlo, mohli jsme po přestávce přidat druhý gól a bylo to klidnější. Příbram do nás šlápla, nechali jsme tam spoustu sil. Ale hráli jsme dobře dozadu a až na jednu šanci jsme soupeře do ničeho nepustili.

Reklama

Související témata: