Hlavní obsah

Olomouc opět úspěšná, vyhrála i na hřišti Baníku

OSTRAVA

Fotbalisté Olomouce v novém ročníku fotbalové Gambrinus ligy ještě neprohráli. Rozjetí Hanáci zvítězili i v sobotním utkání 5. kola na hřišti ostravského Baníku. Výhru 2:1 zařídili čtyřgólový kanonýr Hubník a Rossi, za domácí se trefil Šenkeřík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravský Radim Řezník (uprostřed) v obležení hráčů Olomouce Michala Vepřeka (vlevo) a Jakuba Petra.

Článek

Baník potřeboval v utkání bodovat naplno, aby si po nevydařených výsledcích spravil chuť. Před týdnem odjeli Ostravané se čtyřgólovým výpraskem ze Sparty, předtím vypadli z bojů o evropské poháry po dvou prohrách s běloruským Mogilevem. Proti Olomouci se ale musel Baník obejít bez dvou postav základní jedenáctky, chyběli Lukeš a Varadi.

Olomouc kráčí ročníkem bez úhony. Neprohrála a zároveň nabízí fanouškům střelecké hody. Sigma má druhou nejsilnější ofenzívu, a to ještě řadu šancí nechává ležet ladem. V Ostravě svou střeleckou formu potvrdil Hubník, který po půlhodině hry čtvrtým gólem v sezóně otevřel skóre.

Z utkání Ostravy s Olomoucí: zleva Tomáš Frejlach (Ostrava), Jan Navrátil a Michal Vepřek (oba Olomouc). foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Když už se zdálo, že Olomouc si odnese do šaten těsné poločasové vedení, udeřil Šenkeřík. Ve druhé minutě nastaveného času rozvlnil síť za Drobiszem a vyrovnal na 1:1. Jenže další gól už domácí nepřidali, naopak ve druhé půli se v 77. minutě trefil Rossi, který se po standardce vyšplhal nejvýše, zakončil hlavou a rozhodl o vítězství hostů.

Pět minut před koncem mohl vyrovnat Zeher, ale zblízka přestřelil a o minutu později Neuwirth trefil hlavou tyč. Další šance už nepřišly a Baník se musel smířit s další porážkou v řadě.

"Olomouc byla lepší než my, byli jsme horší v organizaci hry i nasazení. Příčinou porážky byly nezvládnuté standardky. To by se nám nemělo stávat. V závěru jsme se snažili o vyrovnání, ale nevyšlo to," utrousil po utkání pro ČT trenér Baníku Miroslav Koubek.

Gambrinus liga, 5. kolo:
Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:2 (1:1)ON-LINE
Branky: 45.+2 Šenkeřík - 33. Hubník, 77. Rossi.
Páteční předehrávka:
Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:1)ON-LINE
Branka: 42. Wilfried. ČK: 50. Kladrubský.

Reklama

Související témata: