Hlavní obsah

Jablonecký Vošahlík litoval, že nedal proti Bohemians hattrick

JABLONEC

Třemi góly v řadě fotbalisté Jablonce otočili nepříznivý vývoj zápasu s Bohemians 1905. Velkou měrou k tomu přispěl útočník Jan Vošahlík, který se trefil dvakrát. Nejprve v nastaveném čase první půle dostal svůj tým do vedení na 2:1 a po hodině hry upravil na konečných 3:1.

Článek

„Je to příjemné, ale škoda, že jsem nedal tři branky. Šance jsem na to měl. Při prvním gólu jsme obstřelil Sňozíka. A pak po mojí střele propadl míč k zadní tyči, když jsem chtěl prostřelit obránce,“ líčil hrdina zápasu.

Jak mu bylo předtím za stavu 0:1? „Věřil jsem, že máme sílu na obrat. A ukázali jsme, že se nemusíme bát ani po nevydařeném začátku. Pak jsme jednoznačně Bohemku přehráli,“ povídal Vošahlík, který byl v závěru střídán. „Asi od osmdesáté minuty mě chytaly křeče a bylo lepší, že šel na hřiště čerstvý hráč,“ vykládal 21letý fotbalista, jenž při absenci ne zcela zdravého Lafaty nastoupil v útoku společně s Pekhartem. „V předešlých kolech jsem hrál krajního záložníka, ale cítím se lépe vepředu. Snad jsem to dokázal i svým výkonem,“ hodnotil Vošahlík.

První branku Jablonce vstřelil z trestného kopu Marek Jarolím: „Bylo to ze střelecké pozice spíše pro leváka. Ale vzal jsem si míč a zkusil jsem přestřelit zeď. Vyšlo to perfektně. Pak jsem mohl skórovat i z dalšího přímého kopu, kdy chyběly jen centimetry.“ Stěžejní byl podle něj Vošahlíkův gól těsně před přestávkou. „To nás nabudilo. Získali jsme potřebné sebevědomí a šli jsme důsledně za třemi body,“ dodal Jarolím.

Hoftych: Jablonec? Drsný kraj

Trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych se po zápase v Jablonci zlobil na rozhodčího Kocourka. Vadilo mu hlavně posouzení údajného faulu Pavla Lukáše na Pekharta na hranici šestnáctky. A z této situace padl vyrovnávací gól Jablonce na 1:1.

„S tímto výrokem o zákroku našeho hráče nesouhlasím. Sudí domácím nabídl vymyšlenou standardku pro Marka Jarolíma jako na zlatém podnose. S něčím podobným jsme ale počítali,“ dával najevo rozladění. Co tím myslel? „V Jablonci je drsný kraj, ale víc to komentovat nebudu,“ prohlásil Hoftych.

Brankář a kapitán klokanů Radek Sňozík rovněž mínil, že inkriminovaný moment ze 35. minuty výrazně zasáhl do dění v zápase. „Byl jsem se rozhodčího zeptat, jestli se jednalo o faul. Možná jsem trošku na něj zvýšil hlas, ale on to vzal. Po prvním gólu Jablonce jsme ztratili náskok. A do značné míry rozhodla naše chvilková rozháranost právě po určitých verdiktech rozhodčího,“ pravil zkušený gólman.

Reklama

Související témata: