Hlavní obsah

Kotel se vrátil, ale slávisté přesto s Libercem padli

PRAHA

Poprvé v sezóně našli do Edenu cestu ortodoxní slávističtí fanoušci z kotle. Ti dosud bojkotovali domácí zápasy kvůli tomu, že na stadiónu hrají i fotbalisté Bohemians. Protesty utlumili, vytvořili parádní kulisu, ale Slavia paradoxně utrpěla první porážku. Nad její síly byl Liberec.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Karol Kisel v souboji s libereckým Marcelem Gecovem.

Článek
Fotogalerie

Když hned v 7. minutě otevřel skóre svým čtvrtým gólem v sezóně domácí kanonýr Kisel, vypadalo to na spanilou slávistickou jízdu. Po přiťuknutí Vlčka měl dost prostoru a stihl zakončit po zemi přesně ke vzdálenější tyči.

Jenže domácí se těsným vedením očividně ukolébali a najednou už tak nebezpeční nebyli. No a když prakticky z ničeho vyrovnal po chybě Vomáčky liberecký štírek Kerič, bylo to první varování. Obrana Slavie moc přesvědčivě nepůsobila a před koncem půle nezvládla ofsajd systém.

Všechny nachytal liberecký mazák Štajner. Po krásném pasu Bosančiče se pohyboval na samé hranici ofsajdu, na milimetr načasoval náběh do prostoru a najednou byl sám před Vaniakem. V zakončení si počínal naprosto chladnokrevně: naznačil střelu, poslal Vaniaka na zem a střílel do prázdné branky.

Po přestávce už to byl ze strany slávistů spíš zmar, Liberec bez větších problémů vedení kontroloval. V 56. min, se rozčiloval domácí Vlček, že sudí nepískl penaltu po jeho střetu s Keličem, ale pak mohli být slávisté rádi, když se nekopalo na druhé straně. Sražení Keriče Vomáčkou bylo bez debat penaltové. Tři body pro hosty mohl pojistit Vácha, jenže levačkou z malého vápna branku trestuhodně překopl. A Liberci se to málem vymstilo, Zákostelský tečoval hlavou balón po trestném kopu Kisela a orazítkoval tyč.

Ale hosté ve finále třetí gól dali. Do vápna propadl balón, Kerič si povodil obránce jako cvičené pejsky a druhým gólem v zápase rozhodl o premiérovém vítězství Liberce v sezóně.

<tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Slovan Liberec 1:3 (1:2) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky:</strong> 7. Kisel - 27. a 90. Kerič, 37. Štajner. Rozhodčí Adam, žluté karty: Fleišman, Kerič, Gecov (vš. Lib.), 8998 diváků, poločas 1:2. </td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> Vaniak - Čelůstka, Vomáčka (80. Janda), Trapp, Hubáček - J. Černý (46. Zákostelský), Ragued, L. Jarolím, M. Černý - Vlček (71. Hora), Kisel. </td></tr><tr><td><strong>Liberec:</strong> Bičík - Gebre Selassie, Kelič, R. Dejmek, Fleišman (65. Vulin) - Martan (58. Liška), Vácha, Gecov, Bosančič (81. Vojta) - Štajner - Kerič. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: