Hlavní obsah

Budějovice - Hradec 0:0Budějovice remizovaly s Hradcem, Jihočeši stále neporaženi

Aktualizováno

České Budějovice v 5. kole fotbalové ligy remizovaly s Hradcem Králové 0:0. Blíže k vítězství však měli hosté, kteří neproměnili několik slibných příležitostí. Jihočeši tak zatím stále v této sezoně v nejvyšší soutěži neprohráli.

Článek

Varnsdorf: Porcal - Hejka, Pimpara, Stehlík, Hozda - Rudnickij (61. Jordák), Chod (21. Kulhánek), Kotiš, Koblížek - J. Procházka, D. Procházka (75. Vavroušek). Trenér: Busta. Hned od úvodu utkání hosté se třemi útočníky v sestavě začali prověřovat českobudějovickou defenzivu nebezpečnými akcemi. Nejprve se v 8. minutě šikovně uvolnil Pilař, ale domácí brankář Kučera jeho střelu nadvakrát zlikvidoval.

Českobudějovický gólman předvedl další pohotový zákrok ve 31. minutě. Rezek postupoval s míčem, a jelikož před ním domácí hráči stále ustupovali, hradecký záložník se rozhodl vystřelit. Kučera míč viděl na poslední chvíli a vyrazil jej s problémy nad břevno.

Následný roh Českobudějovičtí odvrátili, ale balon dopravili pouze ke Kocourkovi. Útočník hostujícího týmu od levé postranní čáry poslal přesný centr na nabíhajícího parťáka Pilaře. Ten se objevil před brankářem Kučerou, ale zamířil hlavou těsně vedle pravé tyče. O chvíli později ještě pálil nebezpečně ze střední vzdálenosti Kocourek.

Domácí tým si jedinou šanci prvního poločasu schoval až těsně před přestávku. Po faulu na Ondráška rozehrál standardní situaci zhruba ze 35 metrů Otepka. Zatočil míč před branku, kde jej ještě lehce hlavou "lízl" Horejš a brankář Lindr balon s problémy vyrazil.

Hned po přestávce předvedl další nebezpečnou akci Hradec Králové. Na levé straně se přes Laštovku uvolnil Kocourek, zpětnou přihrávku poslal přesně proti noze Rezka, který však z penaltové vzdálenosti přestřelil.

České Budějovice si ale ve druhé půli počínaly o něco aktivněji. Nejprve přestřelil branku Otepka, potom našel Koutný přesným centrem Ondráška. jehož hlavičku Lindr vyrazil.

Jenže Hradec Králové dál pokračoval v nebezpečných výpadech. V 64. minutě opět Kocourek nádherně přešel na levé straně přes dva hráče. Zpětnou přihrávku směřoval tentokrát na Fischera, jenž měl před sebou odkrytou branku. Ale Fischerovi se do rány vrhl Černák a pokus zblokoval.

SK České Budějovice - FK Hradec Králové 0:0.
Rozhodčí: Adámek - Kordula, Santarius. ŽK: Hudson, Sedláček (oba ČB). Diváci: 3002.
České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Koutný - Mezlík (69. Sedláček), Černák, Otepka, Šíma - Pecka (59. Hudson), Ondrášek. Trenér: Šilhavý.
Hradec Králové: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Rezek (90. Karal), Fischer, Janoušek, Poděbradský - Černý, Pilař (88.Dvořák), Kocourek (77. Tomašák). Trenér: Kotal.

Reklama