Hlavní obsah

Kouč Komňacký si cenil obratu s Bohemians

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce museli v prvoligovém duelu s Bohemians 1905 otáčet skóre, což se jim po vítězství 3:1 podařilo. „Nebylo to naše nejlepší podzimní utkání, ale cením si toho, že jsme ho i po nepříznivém vývoji zvládli,“ konstatoval jablonecký trenér František Komňacký. „Prohrávat doma není jednoduchou záležitostí a jsem rád, že jsme nakonec dokázali dát nejen druhý, ale i třetí pojišťovací gól. Takže konečný výsledek je v pořádku," dodal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

"Předtím jsme nevyhráli delší dobu a vítězství jsme už nutně potřebovali, abychom si napravili pošramocené sebevědomí po pohárovém vyřazení od Apoelu Nikósie," připomněl jablonecký kouč. "Zároveň si ale uvědomuji, že v naší hře bylo ještě dost nepřesností a nedohraných akcí. Vadily mi i ztráty míče, v koncovce se hráči nechovali s přehledem,“ rozebíral nedělní střetnutí v jablonecké Chance Areně.

Poprvé v sezóně nastoupil Jablonec bez útočníka Davida Lafaty. Ten před zápasem převzal dres s číslovkou 200 u příležitosti odehrání tohoto počtu střetnutí v české nejvyšší soutěži. „David má tři stehy na nártu, což je místo, které fotbalista potřebuje. Byl sice na lavičce, ale nepočítal jsem s tím, že by šel do hry. To by snad musela nastat nějaká krajní varianta. Museli jsme si poradit i bez něj. Věřím, že bude zdravý pro další zápasy,“ uvedl Komňacký.

Ofenzivu tak společně obstarávali především mladí útočníci Jan Vošahlík a Tomáš Pekhart. Vošahlík dal dva góly a ocitl se i v dalších šancích, Pekhart se rovněž aktivitou podílel na obratu. „Vepředu nezklamali, ale máme na ně ještě větší měřítka. Musí na sobě pořád pracovat,“ glosoval trenér ligové vystoupení členů reprezentační „jedenadvacítky.“

Jablonecký záložník Marek Jarolím už vzhlížel k příštím kolům: „Doufám, že v pátek zabodujeme v Hradci Králové a pak doma porazíme Slovácko. Chceme stejně jako loni bojovat o umístění, zaručující účast v evropských pohárech.“

Reklama

Související témata: