Hlavní obsah

Fotbalisté Ústí a Teplic se v nejvyšší lize potkávají po 58 letech

Po dlouhých 58 letech se střetnou v nejvyšší fotbalové soutěži celky Ústí nad Labem a Teplic. I když se pondělní dohrávka pátého kola uskuteční na teplických Stínadlech, jako domácí tým bude vedený ústecký nováček. Po celou sezónu má totiž domácí prostředí v teplickém exilu.

Článek

Ústí zatím nastřádalo v lize čtyři body, což je o dva víc než získaly Teplice. „I pro mě je to velké překvapení. Předpokládali jsme, že do derby půjde z lepší pozice v tabulce náš soupeř. Ale jelikož hraje v podstatě také doma, zůstává pro mě favoritem,“ tvrdí ústecký trenér Svatopluk Habanec, který působil v Teplicích jako hráč i asistent trenéra a stále tam bydlí. Rovněž jeho asistenti prošli teplickým klubem - Jan Poštulka coby trenér a asistent a Petr Fousek jako hráč.

Ústecký záložník Michal Doležal, který hostuje právě z Teplic, před duelem říká: „Na utkání se těšíme, pro většinu ústeckých hráčů to bude zážitek. Čekám aspoň osm tisíc diváků. Nižší návštěva by byla pro mě zklamáním. Co jiného by mělo lidi přitáhnout, než místní derby.“ Kromě Doležala hostují z Teplic v Ústí i Veverka a Jindráček, ve službách nováčka je celkem osm fotbalistů s minulostí ze Stínadel!

Teplický trenér Jiří Plíšek vedl Ústí před čtyřmi lety ve druhé lize. A v Ústí začínali hráčskou kariéru i jeho nynější tepličtí svěřenci Mahmutovič, Vondrášek, Zoubele, Mareš, Stožický, Melunovič. „Oba týmy se navzájem velmi dobře znají, bude to derby se vším všudy. Rozebrali jsme si chyby ze zápasu s Českými Budějovicemi a do utkání jdeme s jasným cílem poprvé na podzim vyhrát, abychom se odpoutali z předposlední příčky tabulky,“ přemítá kouč Teplic.

Reklama

Související témata: