Hlavní obsah

Brno - Ml.Boleslav 3:1Brňané mají po vítězství nad Mladou Boleslaví první ligové body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Polách 1 : 0
48. Táborský 1 : 1
52. Dostálek (penalta) 2 : 1
59. Michálek 3 : 1

BRNO

Fotbalisté Brna se dočkali v pondělní dohrávce pátého ligového kola díky vítězství 3:1 nad Mladou Boleslaví prvního bodového zisku. Nadále jim však patří poslední místo v tabulce.

Článek

Oproti poslednímu nevydařenému duelu se Slavií se v brněnské sestavě objevili čtyři noví hráči. Po dlouhé přestávce nastoupili uzdravení brankář Lejsal a obránce Dřížďal a také dvě posily stoper Hudec a středopolař Michálek.

Téměř půl hodiny se však na výkonu domácích fotbalistů projevovala ztráta sebevědomí po nevydařeném startu sezony. Kromě dvou sporadických útoků vážněji prověřil brankáře Millera pouze po Poláchově trestném kopu hlavičkou obránce Trousil. Aktivnější Boleslav ovládla střed hřiště a měla územní převahu. K první přesnější střele se dostal až ve 14. minutě Bulut, jenž mířil přímo do Lejsala. Po dvaceti minutách našel skulinku v domácí obraně Mendy, jenž po kličce obešel Husára a jeho střelu s obtížemi Lejsal vyrazil přímo před Chramostu, který levačkou mířil nad branku. O pět minut později po rohovém kopu hlavičkoval Johana těsně nad břevno.

Stres ze sebe Brňané shodili až ve 29. minutě, kdy zahrozili po dvou křídelních únicích Kalabišky. Nejblíže ke skórování měl z první akce Michálek, jenž ve skluzu těsně minul branku. Vzápětí z rohového kopu trefil Trousil hlavou břevno. Domácí častěji útočili a ve 39. minutě se Poláchovi podařilo po trestném kopu z dvaceti metrů přízemní střelou k tyči překonat brankáře Millera.

Hned po změně stran se Brňané nevyvarovali několika hrubek a nedorozumění v obraně. První šanci hosté trestuhodně zahodili, když po kombinaci na jeden dotyk se dostal míč k Chramostovi, jenž místo střely volil přihrávku za záda nabíhajícího Buluta. O minuty později se Mendy protáhl okolo Polácha a z jeho přihrávky Táborský střelou pod břevno vyrovnal. V další šanci Chramostova přízemní rána těsně minula domácí branku.

Vyrovnání Brňany nezmrazilo. Vsadili na útočnou kartu, unikajícího Kalabišku srazil brankář Miller a z pokutového kopu Dostálek v 52. minutě přidal druhý gól. Zkušený šestatřicetiletý hráč stál u zrodu třetí branky Brna. O sedm minut později po jeho přesné přihrávce za obránce se zapsal ve svém prvním brněnském startu do listiny střelců Michálek. V závěrečných dvaceti minutách předcházející tempo opadlo, domácí fotbalisté se zatáhli do defenzivy, kterou už Boleslav nepřekonala.

FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 3:1 (1:0)
Branky: 39. Polách, 52. Dostálek z pen., 59. Michálek - 48. Táborský. Rozhodčí: Bílek - Wilczek, Štěrba. ŽK: Hudec, Trousil, Polách - Brunclík, Johana, Sedláček. Diváci: 2408.
Brno: Lejsal - Dřížďal, Hudec, Trousil, Husár - Michálek (82. T. Došek), Dostálek, Polách, Střeštík (60. Okleštěk) - Rabušic (76. Hodek), Kalabiška. Trenér: Večeřa.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Johana, Rolko, Fabián (76. Procházka) - Mendy, Opiela, Brunclík (46. Sedláček), Táborský - Bulut, Chramosta (83. Kulič). Trenér: Stanner.

Reklama