Hlavní obsah

Hošek: Chci se udržet v základní sestavě

TEPLICE

Možná trochu překvapivě nastoupil ve středu teplické obrany při zápase s Ústím nad Labem stoper Jan Hošek, nová posila z pražské Slavie. „Před týdnem jsem se dostal na hřiště na poslední dvě minuty a ještě jsme dostali od Českých Budějovic gól. Takže to nebyla šťastná premiéra. Ale věřil jsem, že se dočkám i lepších chvil,“ svěřil se 21letý fotbalista.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Martin Jindráček z Ústí nad Labem (vzadu) brzdí Jana Hoška z Teplic.

Článek

„Od neděle jsem si myslel, že bych mohl proti Ústí nastoupit. Vycítil jsem, že mi dá trenér důvěru i podle tréninků. A nervózní jsem ani moc nebyl. Je to ale můj začátek v Teplicích a snad budu nastupovat častěji,“ vykládal Hošek.

Do Teplic přišel v době, kdy tým prožíval výsledkové nezdary. „Nebylo to snadné, protože jsme si všichni uvědomovali důležitost nejbližšího zápasu. Snad jsme tu smůlu prolomili. Nezbývá mi, než poctivě pracovat a rvát se o místo v základní sestavě, které bych si chtěql udržet. Adeptů na stopery je ale víc, třeba Petr Lukáš zatím čeká na lavičce náhradníků. Jsem rád, že proti Ústí jsme uhájili čisté konto a od toho se můžeme odrazit do příštích zápasů,“ zamýšlel se nový teplický stoper.

V dalším kole čeká na Teplice pražská Slavia. „Už se na to těším. Na severu Čech jsem na přestup a žádná klauzule o tom, že bych nemohl proti Slavii nastoupit, snad neexistuje. Jsem v kontaktu s některými bývalými spoluhráči a jsem zvědavý, jak to dopadne na hřišti,“ usmál se Hošek, který by měl zacelit mezeru po odchodu Kleina do Turecka.

Reklama

Související témata: