Hlavní obsah

Lídra fotbalové ligy Plzeň posílili slovenský útočník Ďuriš a brankář Pavlík

Viktorii Plzeň v úterý posílili dva fotbalisté. Vedoucí tým prvoligové tabulky získal z druholigového Kladna na půlroční hostování s opcí zkušeného brankáře Romana Pavlíka, který by měl být náhradou za zraněného Martina Ticháčka. Z Banské Bystrice přichází na západ Čech na roční hostování s opcí na přestup útočník slovenské reprezentační jednadvacítky Michal Ďuriš. Informoval o tom plzeňský mluvčí Aleš Pangrác.

Foto: Eduard Genserek, ČTK

Michal Ďuriš (vlevo) ještě v dresu Banské Bystrice.

Článek

Pavlík vytvoří ve Viktorii dvojici s Lukášem Krbečkem, který zahájil sezónu jako jednička, ale po sérii chyb přepustil místo mezi tyčemi Ticháčkovi. Ten si však v nedělním duelu se Slováckem poranil rameno a v pondělí se podrobil operaci.

"S ohledem na nedělní zranění jedničky Ticháčka jsme museli operativně řešit náhradu na tento post. Nabízelo se několik alternativ a po dohodě s trenérem Vrbou jsme oslovili zkušeného Romana Pavlíka," uvedl na plzeňském webu Pangrác.

Čtyřiatřicetiletý Pavlík připustil, že s návratem do nejvyšší soutěže po květnovém sestupu Kladna do druhé ligy už příliš nepočítal. "Už jsem ani nedoufal, že by mohla prvoligová nabídka přijít. Urodilo se to ze dne na den a jsem pochopitelně moc rád," řekl Pavlík.

"V loňském roce jsme se snažili ligu zachránit, nyní jdu do mužstva, které hraje na špici. Je to něco úplně jiného, ale trému nemám, nějaké ligové zápasy už za sebou mám," dodal gólman, který v lize odchytal 86 zápasů.

Pavlík se k týmu stejně jako další posila Slovák Ďuriš připojí na středečním tréninku. "V Banské Bystrici jsem vyrostl a strávil řadu let fotbalového života. Nyní ale cítím, že nastal čas zkusit něco nového. Zdá se mi, že se zde už nemám kam posunout a moje výkony stagnují," uvedl dvaadvacetiletý Ďuriš.

Rodák z Uherského Hradiště je využitelný na kraji záložní řady i na hrotu útoku. Ve slovenské lize má na kontě sto odehraných zápasů a osmkrát se zapsal mezi střelce. Na čtyři desítky utkání odehrál v juniorských slovenských výběrech.

Reklama

Související témata: