Hlavní obsah

Kluci si konečně užili vítězný pokřik, těší teplického kouče Plíška

Hodně si oddechl. Jak by také ne, když jeho mužstvu hrozilo, že by se v případě porážky mohlo propadnout až na dno prvoligové tabulky. Jenže fotbalisté Teplic derby s Ústím nad Labem zvládli a trenér vítězů Jiří Plíšek tentokrát netajil spokojenost.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic oslavují první výhru v sezóně, jíž dosáhli v 5. kole v duelu s Ústí nad Labem.

Článek

Jak jste brali souboj s týmem ze sousedního města, který byl před zápasem v tabulce překvapivě před vámi?

Napětí bylo veliké. Cítili jsme, že potřebujeme poprvé vyhrát, ale věděli jsme o motivaci soupeře. Pro něj to bylo snad ještě víc prestižní střetnutí, než pro nás. Kluci si ten vítězný pokřik náležitě užili, přece jen na něj čekali od začátku léta. Snad to bude vykročení k lepším zítřkům.

Co o vítězství Teplic 2:0 rozhodlo?

To, že jsme po vedoucím gólu dokázali přidat i pojistku v podobě druhé branky. V předešlých kolech se nám to nedařilo a tentokrát jsem věřil, že už šanci na tříbodový zisk neztratíme.

Z Teplic v minulých dnech odešli Vachoušek do Sparty a Klein do Turecka. Je to citelný zásah do mužstva?

Vachoušek se s námi rozloučil už před týdnem po zápase s Českými Budějovicemi a věděli jsme, že proti Ústí už nebude k dispozici. Kleinův odchod přišel narychlo. Ještě v pátek jsme ho připravovali na utkání s Ústím, jenže pak se seběhlo tak, že přestoupil do ciziny. Tím nám vznikly komplikace, na které jsme museli zareagovat.

Na postech odcházejících opor nastoupili Kalivoda v záloze a Hošek na místě stopera. Jak jste byl s nimi spokojen?

Kalivodovi chvíli trvalo, než se dostal do rytmu. Ale ve druhém poločase byl u důležitých situací a podílel se dobrým výkonem na vítězství. Hošek předtím ve Slavii ani po příchodu do Teplic pravidelně nehrál. Ale proti Ústí dokázal svou perspektivu a přesvědčil nás, že jeho angažování bylo zatím dobrým tahem.

Reklama

Související témata: