Hlavní obsah

Povedená premiéra. Michálek se hned napoprvé v dresu Brna trefil

čfoPrávo

Před zápasem ho píchalo v lýtku a do poslední chvíle nevěděl, zda nastoupí. Záložník Tomáš Michálek, který přišel do Brna na půlroční hostování z Jablonce, se však nakonec v základní sestavě objevil a přispěl gólem k premiérovému vítězství fotbalistů Zbrojovky v nové sezóně nad Mladou Boleslaví (3:1).

Článek

„Šel jsem trochu do rizika, ale nakonec to vyšlo. Noha naštěstí vydržela, byť mě už na konci chytaly křeče. Jsem šťastný, že jsme získali tři body a já jsem se po více než roce zase v Gambrinus lize trefil. Zůstal jsem na pravé straně na chvíli nepokrytý a Ríša Dostálek mi skvěle přihrál. Zavřel jsem oči a snažil jsem se hlavně trefit branku. Povedlo se,“ liboval si po utkání dvaatřicetiletý Michálek.

V Jablonci už mnoho šancí nedostával, přesun do Brna bere tedy jako novou výzvu. „Je tu výborné mužstvo a kluci v šatně mě skvěle přijali. Také lidé z managementu se ke mně chovají velice vstřícně. Brno určitě nepatří na poslední místo. Jsem přesvědčen, že teď už budeme bodovat pravidelně a postupně se začneme posunovat vzhůru,“ plánoval.

Michálek by byl rád, kdyby na brněnský stadión chodilo časem mnohem víc diváků. „Snad jsme je solidním výkonem a třemi góly Mladé Boleslavi trochu na příští utkání navnadili. Nedokážu si sice vysvětlit, proč jsme tak strašně vstoupili do druhé půle, ale za stavu 2:1 už jsme zase začali předvádět vydařené kombinační akce,“ měl radost.

Smlouvu v Jablonci má sice uzavřenou do června příštího roku, avšak příliš nepočítá, že by se na sever Čech ještě někdy vrátil. „Pokud se mi bude v Brně dařit, určitě bych se nebránil prodloužení kontraktu,“ má Michálek jasno.

Reklama

Související témata: