Hlavní obsah

Bohemians 1905 už nehrozí insolvence, klub zaplatil dluh

PRAHA

Společnosti Bohemians 1905, která je vlastníkem stejnojmenného fotbalového klubu, už nehrozí insolvence. Firma zaplatila bývalé zaměstnankyni, která konkurz navrhla, dluh a žena vzala svůj návrh zpět. ČTK to zjistila v Insolvenčním rejstříku. Řízení ve středu zahájil Městský soud v Praze na popud věřitelky, které společnost dlužila 20 000 korun, klub vzápětí oznámil, že záležitost již vyřešil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Bohemians 1905

Článek

"Z důvodu uhrazení částky beru svůj návrh v plném rozsahu zpět," uvedla žena v dokumentu adresovaném soudu.

Bývalá zaměstnankyně, která ve firmě pracovala od roku 2006 do letošního dubna jako účetní, v návrhu na prohlášení konkurzu uvedla, že jí bývalý zaměstnavatel dluží část odstupného ve výši 20 000 korun, výplatní termín byl 20. května. Žena uvedla, že bývalý zaměstnavatel jí částku neupíral, ale tvrdil, že nemá peníze.

"Poslední splátku ve výši jednoho měsíčního platu 20 tisíc Kč zaplatil klub 17. 8. 2010. Proto považujeme návrh od bývalé paní účetní za neodůvodněný. Potvrzení o vyrovnání všech závazků vůči paní Šíbalové dostal k dispozici soud i média," uvedlo vedení Bohemians.

Ředitel a tiskový mluvčí Bohemians 1905 Lukáš Přibyl ve středu přiznal, že klub částku dlužil. "Z interních důvodů jsme platbu odkládali, ale nerad bych to rozebíral přes média. Navíc jsme to již vyřešili a zaplatili. Nyní jen čekáme, až to bude doručeno soudu," řekl Přibyl. Doplnil, že důvodem pozdržení platby nebyla finanční situace klubu.

Reklama

Související témata: