Hlavní obsah

Marek po "facebookové" aféře složil funkci kapitána Baníku

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku Ostrava mají nového kapitána, kterým se stal obránce Aleš Neuwirth. Záložník Tomáš Marek, který tuto funkci zastával od začátku sezony, ji složil kvůli "facebookové" aféře. Marek po vyřazení Baníku v předkole Evropské ligy s běloruským Mogilevem kritizoval v internetové diskusi s jinými hráči trenéra Miroslava Koubka.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ostravský Marek (vlevo) v souboji s příbramským Hušbauerem.

Článek

"Během tohoto týdne jsem po důkladném zvážení všech pro a proti došel k rozhodnutí, že se kapitánské pásky v Baníku vzdám. Jednak tím chci reagovat na věci, které se publikovaly v médiích, navíc bych rád dokázal, že mi není lhostejné, jak se hovoří a píše o Baníku," uvedl dnes Marek na klubovém webu. Trenér jeho rozhodnutí přijal.

"Udělal jsem chybu, byť některé věci byly vytržené z kontextu a vyzněly jinak, než měly. Všechno jsem to probral s trenérem, situaci jsme si vyříkali. Vycítil jsem, že naše vztahy zůstávají pořád stejné," prohlásil Marek s tím, že chce, aby mužstvo mělo klid na přípravu. "Jen tak se můžeme v tabulce posunout tam, kde chceme být," uvedl záložník třetího týmu minulé sezony, který je momentálně v tabulce jedenáctý.

Obvyklým kapitánem Ostravy je další záložník Martin Lukeš, ale kvůli trestu ze závěru loňského ligového ročníku nesmí tuto funkci rok vykonávat. "V Baníku to je nastaveno jednoznačně: kapitánem v kabině je Martin Lukeš, a pouze na hřišti bude rok jeho úkoly plnit někdo jiný," ujistil Marek.

Reklama

Související témata: