Hlavní obsah

Liberec - Příbram 0:0Příbram po deseti letech bodovala v Liberci, veze si remízu

LIBEREC

Fotbalisté Příbrami nedali v ligovém utkání počtvrté za sebou gól a protáhli střelecký půst už na 411 minut, přesto si vezou z duelu šestého kola v Liberci cennou bezbrankovou remízu. Na severu Čech dokázali bodovat po dlouhých deseti letech, když předchozí osm vzájemných utkání pod Ještědem prohráli. Slovan nepotvrdil výhru na Slavii a na domácí vítězství čeká už od dubna.

Článek

Liberec podle očekávání držel míč, ale dobrou půlhodinu se skrz spolehlivě pracující příbramskou defenzivu nedostal do pořádné šance. Hosté útočili sporadicky, přesto nebezpečně. V sedmé minutě nacentroval z pravé strany Klesa na Huňu, který ve skluzu mířil nad. Domácímu gólmanovi Bičíkovi zatrnulo také při dvou centrech ze strany, jeden z nich se dokonce otřel o vrchní část břevna.

Na druhé straně tradičně vymýšlel akce Štajner, finální fáze však tentokrát Slovanu vázla. Navrátilec z Německa tak zkoušel ve 22. minutě sám štěstí lobem z dálky, Hruška ale zacouval do branky včas.

Příbramská defenziva poprvé selhala až ve 33. minutě. Štajner krásnou přihrávkou ze strany pod sebe našel nabíhajícího Gecova a Středočechy zachránil proti ostré ráně obětavým zákrokem jeden z obránců. Liberec ožil a v závěru poločasu stupňoval tlak. Víc než Bosančičovu střelu kousek vedle z 38. minuty však nevymyslel.

Ve zlepšeném výkonu pokračovali domácí i v úvodu druhé půle. V 54. minutě se dvakrát zaskvěl příbramský Hruška. Nejprve možná s pomocí tyči zlikvidoval Keričovu hlavičku po Štajnerově nepovedené střele a vzápětí vytáhl i Bosančičův pokus. O deset minut později měli hosté štěstí, když Plašil odvrátil přízemní centr na bližší tyč jen kousek vedle.

Štajner se zlobil

V 70. minutě Štajner upadl ve vápně a hodně se zlobil, že sudí Franěk neodpískal penaltu. Tím liberecké akce opět ustaly. Příbram pochopila, že by mohla U Nisy zlomit letité prokletí a stále častěji se tlačila do ofenzivy. Velkou šanci prováhal v 74. minutě střídající Wágner, který se hnal společně s Huňou na jediného domácího beka, ale místo přihrávky pouze napálil gólmana Bičíka. Vzápětí Huňa tečoval centr do boční sítě.

V poslední desetiminutovce opět přidali Severočeši, vytoužené branky se ovšem nedočkali. Nejblíže k ní byl Kerič, jenž v 81. minutě obešel Hrušku a z velkého úhlu trefil tyč. V nastavení se ještě domácí znovu hněvali na nepřesného rozhodčího Fraňka. Hruška vytáhl dalekonosnou Papouškovu střelu na roh, ovšem sudí už nenechal pokračovat a duel ukončil. Příbramský kouč Hřídel se tak mohl radovat z úspěšného návratu do míst, kde strávil část hráčské i trenérské kariéry.

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Franěk - Mencl, Koval. ŽK: Vácha, Štajner (oba Liberec). Diváci: 3980.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelič, Fleišman - Martan (61. Vojta), Vácha (81. Nezmar), Gecov, Bosančič (75. Papoušek) - Štajner - Kerič. Trenér: Petřík.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa (90. M. Štochl), Borek, Tarczal, Pleško (79. Divíšek) - Jurdík (56. Wágner), Huňa. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články