Hlavní obsah

Liberec si neporadil s obranným valem Příbrami, doma nevyhrál už pošesté

LIBEREC

Domácí prostředí není pro fotbalisty Slovanu Liberec v posledních měsících výhodou. Vždyť na trávníku stadionu U Nisy vyhráli v lize naposledy v první polovině dubna. A šestý zápas Slovanu bez výhry v řadě před vlastním publikem přineslo jejich sobotní vystoupení proti Příbrami (0:0).

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Jiří Štajner.

Článek

„Věděli jsme, že soupeř proti nám vyrukuje s důsledným obranným blokem. Nedokázali jsme obranu pořádně otevřít. Finální přihrávky jsme nevyřešili dobře. Ve druhé půli jsme ale přidali na aktivitě,“ pustil se do hodnocení liberecký trenér Josef Petřík.

„Zatlačili jsme Příbram, která vytvořila obranný val o devíti hráčích. V koncovce jsme však neměli dostatek klidu, důrazu ani štěstí. Kerič nastřelil tyč a byly tam závary, kdy hosté odkopávali z brankové čáry. Dohrávali jsme se čtyřmi útočníky, ale ani to nepomohlo,“ litoval kouč domácích bezbrankové remízy.

Hodně rozpačitý byl po zápase liberecký kapitán a tvůrce hry Slovanu Jiří Štajner: „Myslím, že rozhodčí mohl písknout aspoň jednu penaltu v náš prospěch. Nejprve tam byl v první půli zákrok na Keriče, po přestávce pak na mě. Chtěl jsem hrát dál, ale nemohl jsem. Z mého pohledu tam byl na mě faul. Přitom Příbram nedostala ani jednu žlutou kartu. Byl to docela divný zápas. Hosté se nesnažili o aktivní fotbal a ani se nedivím, že lidi na ligu nechodí. Já bych na to,co Příbram předvádí, taky nechodil.“

Štajnera mrzelo, že se jeho tým aspoň jednou gólově neprosadil. „Nemáme takový manšaft jako Barcelona, abychom na soupeře vlítli a prostě ho přehráli. Přesto jsme si vytvořili šance po příbramských ztrátách míče. A kdybychom dali gól, asi by se to vyvíjelo jinak,“ uvažoval liberecký lídr.

Hřídel byl s bodem maximálně spokojen

Příbram na podzim získala šest bodů, přitom vstřelila jen dva góly a v pěti ze šesti kol vyšla střelecky naprázdno, neskórovala už 421 minut v kuse.

„S remízou v Liberci jsme maximálně spokojeni. Hráči v první půli plnili taktické pokyny a nepouštěli Štajnera s Keričem do akcí. Po přestávce nám ale přálo velké štěstí při tlaku domácích, při němž náš tým podržel brankář Aleš Hruška,“ oddechl si trenér Martin Hřídel.

Pohlídat střed hřiště, to byl hlavní úkol Příbrami i podle kapitána Daniela Huni. „Od začátku jsme chtěli napadat i liberecké obránce a zpočátku se nám to dařilo. Postupně jsme se stáhli, ale pořád jsme si vypracovali nějaké šance. Tím mluvím i o sobě. Měl jsem to na dlouhou nohu a nestačil jsem míč uklidit do sítě. Ale co se týče obranné fáze, myslím, že kluci v defenzivě to zvládli,“ bilancoval zkušený útočník.

Na podzim se příbramský kanonýr trefil jen jednou - v Teplicích. „V minulosti se mi do sedmého kola střelecky příliš nedařilo. A teď právě přichází sedmý duel a věřím, že proti Hradci Králové budu úspěšný,“ dodal Huňa.

Reklama

Související témata: