Hlavní obsah

Chovancovu pozici probere představenstvo, Řepka zatím dostal pokutu

PRAHA

Fotbalová Sparta se po dvou citelných porážkách potácí jako boxer po těžkém K.O. Nejdřív ji Žilina téměř jistě odřízla od miliónů za Ligu mistrů, po ligové porážce s Plzní pak obhájce titulu ztrácí na vedoucí Viktorii již sedm bodů... A diváci žádají demisi Jozefa Chovance. „Mojí pozicí se bude zabývat představenstvo klubu, které bylo již dopředu plánováno po odvetě v Žilině,“ avizoval kouč.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér a manažer fotbalistů Sparty Jozef Chovanec

Článek

„Chovanec, demisi!“ burácel letenský stadión těsně před koncem prohraného duelu s Plzní. Spartě se během pěti dnů zhroutil fotbalový svět a za daného stavu není příliš reálné, aby se mužstvo rychle vzpamatovalo.

„Pokřik diváků byl nepříjemný, zvláště doma. Neznám nikoho, pro koho by to bylo příjemné,“ kabonil se letenský kouč Jozef Chovanec.

On sám abdikovat nehodlá, jistý svou pozicí si však není. „Každý trenér je v ohrožení. Máme problémy se sestavou, místo zraněných musí nastupovat hráči až třetího sledu. Z toho se musíme dostat a pak se rozhodnout, jak dál. Představenstvo bude pochopitelně hodnotit i to, zda my, trenéři, děláme svůj džob dobře. Mám své nadřízené, nerozhoduji sám,“ poukázal generální sportovní manažer.

Představenstvo se sejde po zápase v Žilině. „Není to však narychlo svolaná schůzka, byla předem plánovaná,“ podotkl Chovanec.

Představenstvo bude mluvit i o Řepkovi

V týdnu musel řešit i kázeňský prohřešek kapitána Tomáše Řepky, který byl po utkání se Žilinou načapán v restauraci a pak údajně v podnapilém stavu odjel autem. „Mluvil jsem s Tomášem, přiznal, že se tam pohyboval, že v té restauraci byl. Na to máme disciplinární řád, takže dostal pokutu. Také tímto případem se však bude zabývat ještě i vedení klubu,“ řekl Chovanec s dovětkem, že postiženi byli i aktéři „klobásové aféry“ Brabec a Kladrubský.

Obránce fotbalistů Sparty Tomáš Řepkafoto: Právo/Jan Handrejch

Sparta bude mít co dělat, protože na vedoucí Plzeň ztrácí po šesti kolech už sedm bodů. „Takticky jsme zápas skvěle zvládli a výhru ubojovali. Věděli jsme, že po prohře se Žilinou máme na Letné šanci. Sparta má velké problémy s marodkou, absence Kušníra, Vacka, Kadlece či Kladrubského by zamávala s každým. Nesmíme ji však ještě odepisovat. Až se jí hráči uzdraví, věřím, že Sparta ještě může hrát o titul,“ konstatoval plzeňský trenér Pavel Vrba.

„Liga bude ještě dlouhá. Plzeň však jede, je konsolidovaná a tak velká ztráta je pro nás velikým varováním,“ uvědomuje si Chovanec.

Reklama

Související témata: