Hlavní obsah

Olomouc převálcovala Brno a udržela se ve špici, Boleslav porazila Baník

zp, grgSport.cz

Po překvapivých sobotních výsledcích, z nichž nejvíc šokovala prohra mistrovské Sparty s Plzní, pokračovalo šesté ligové kolo dalšími třemi zápasy. Olomouc roznesla na domácím hřišti Brno 3:0 a na vedoucí Plzeň stále ztrácí jen dva body. České Budějovice uhájily podzimní neporazitelnost proti Bohemians 1905 (2:2), Mladá Boleslav porazila ostravský Baník 1:0.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Fotbalisté Sigmy se radují z gólu Michala Hubníka (vlevo), dále zleva Jakub Petr a Tomáš Janotka.

Článek

Olomouc chtěla za každou cenu udržet kontakt s vedoucí Plzní a proti Brnu to dávala jasně najevo. V prvním poločase sice diváci branku neviděli, ale po přestávce se během necelých dvou minut trefili Hubník a Šultes. Na konečných 3:0 upravil sedm minut před koncem zápasu Melinho.

Pražští klokani přivítali České Budějovice v azylu v Edenu, což neměnilo jejich touhu zase bodovat. Proti Slavii se jim to povedlo, minule proti Slovácku rovněž, a nakonec uspěli i napotřetí. Po dvou gólech Ondráška přitom prohrávali ještě po hodině hry o dvě branky a na bodový zisk to nevypadalo.

V 65. minutě se ale k odraženému balonu dostal Moravec a snížil na rozdíl jediné branky. A když už se zdálo, že hosté výhru ubrání, udělal v nastaveném čase hrubou chybu Černák, Kaufman se kličkou zbavil brankáře a vyrovnal na konečných 2:2. České Budějovice na podzim v lize ještě neprohrály.

V duelu Mladé Boleslavi s Ostravou šlo oběma celkům o reparát za nepovedené výkony v minulém kole. Mladá Boleslav totiž prohrála na půdě posledního Brna, Ostrava podlehla doma Olomouci. I proto se asi hrál spíše opatrný fotbal, na branku domácího Rolka z 21. minuty Ostravané odpovědět nedokázali.

Šesté kolo fotbalové Gambrinus ligy
Pátek
Hradec Králové – Jablonec 1:0
Branka: 22. Pilař
Sobota
Sparta – Plzeň 0:1
Branka: 60. Jiráček
Slovácko – Ústí n.L. 1:1
Branky: 60. Švancara z pen. - 69. Volek
Liberec – Příbram 0:0
Neděle
Mladá Boleslav – Ostrava 1:0on - line
Branka: 21. Rolko.
Olomouc – Brno 3:0on - line
Branky: 53. Hubník, 54. Šultes, 82. Melinho.
Bohemians 1905 – Č. Budějovice 2:2on - line
Branky: 65. Moravec, 90.+3 Kaufman - 19. a 27. Ondrášek.
Pondělí
Teplice - Slavia (18:00)on - line

Reklama