Hlavní obsah

Sparta byla neškodná, smál se Pavlík po výhře na Letné

Čtyři sezóny bojoval v Kladně o udržení mezi českou fotbalovou elitou. V minulé sezóně i díky zranění pád odvrátit nedokázal. Většinu zápasů sledoval totiž brankář Roman Pavlík jen z lavičky. Nyní bojoval ve středočeském dresu v druhé lize zatím s nevalnými výsledky. Ale v sobotu už v plzeňském dresu zazářil čistým kontem na Spartě. „No, moc práce jsem neměl. Sparta prakticky nevystřelila,“ rekapituloval průběh zápasu, v němž jeho tým potvrdil první místo v tabulce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Sparty Bony Wilfried se snaží přejít mezi hráči Plzně

Článek

Kdy jste se dozvěděl o možnosti zamířit do Plzně?

V pondělí večer už jsem měl informace. Když jsem v úterý večer sledoval zápas Sparty v play-off Ligy mistrů s Žilinou, tak už jsem věděl, že bude na Letné v sobotu s Plzní. Ale samozřejmě jsem nemohl vědět, že v základní sestavě.

Řekl vám trenér v předstihu, že půjdete do branky na Spartě od první minuty?

Hned po mém příchodu jasně oznámil, že definitivní rozhodnutí udělá v pátek. Nominaci k zápasu jsme se dozvěděli v sobotu.

Byl jste nervózní z prvního utkání v dresu Plzně v okamžiku, kdy jde o první tým ligy?

Nervozitou rozhodně netrpím. Už jsem snad dost starý. A také jsem měl odchytaných osmdesát šest zápasů, tudíž nebyl důvod se strachovat.

Kdy vám bylo na Spartě nejhůře?

Asi v závěru, při šanci Wilfrieda. Ale jinak... Sparta byla neškodná, vlastně neměla žádnou vyloženou šanci. Jen pár centrovaných míčů. To byl strašný rozdíl. Zatímco v Kladně jsem byl pořád pod palbou, tady kluci nedovolili soupeři pořádně vystřelit. Trošku jsem se v brance nudil.

V závěru se zdálo, že fanoušky Sparty trošku provokujete zdržováním a navíc gesty, aby fandili?

Ale vůbec ne. Ještě v Kladně jsem dostal koňara a teď jsem dostal ránu do stejného místa. Nemohl jsem pořádně narovnat nohu. Pak mě navíc naremploval Sionko. Myslím, že rozhodčí měl hru přerušit. S fanoušky nebyl žádný problém. Jen jsem se je snažil trošku probudit, vypadali s ohledem na vývoj trošku přepadle...

Jak moc jste si vítězství nad obhájcem titulu vychutnal?

Přiznávám, že jsme trošku chtěli těžit z momentálně rozpoložení Sparty. Zatímco kluci v Plzni jedou na vítězné vlně, Sparta nemá aktuálně super formu. Přál jsem si výhru, protože v dresu Kladna jsem nikdy Spartu neporazil. A teď se mi sen splnil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články